ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE: Novak u Parizu na poklon dobio tortu sa vatrometom

Slavljenik

ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE: Novak u Parizu na poklon dobio tortu sa vatrometom

Tenis -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković puni 27 godina, a od organizatora Rolan Garosa dobio je na poklon rođendansku tortu

PARIZ - Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas puni 27 godina, a od organizatora Rolan Garosa dobio je na poklon rođendansku tortu.Drugi reket sveta neć se priprema u Parizu za drugi grend slem u sezoni, koji startuje 25. maja. Đoković je u sredu odradio prvi trening na prestižnoj pariskoj šljaci.Novak je u Francusku stigao na krilima trijumfa na Mastersu u Rimu, gde je po četvrti put uzastopno savladao svog najvećeg rivala Španca Rafaela Nadala.

Rafa

je proteklih godina bio apsolutno dominantan na Rolan Garsu, jer je u poslednjih devet godina osam puta pobeđivao u Parizu. Njegovu seriju prekinuo je samo Švajcarac Rodžer Federer 2009. godine.Đoković će ove sezone još jednom pokušati da stigne do jedinog grend slem trofeja koji mu nedostaje u karijeri. On je 2012. stigao do velikog finala, ali je poražen od Nadala sa 4;6, 3:6, 6:2, 5:7.Istovremeno, uprkos brojnim obavezama, Novak već danima pomaže ugroženima u poplavama koje su pogodile Srbiju. On je donirao ugroženima sav novac osvojen na Mastersu u Rimu, a Fondacija Novak Đoković već skuplja novac za sanaciju vrtića i škola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track