Hantuhova bila prejaka za Jakšićevu (2:1)
Foto: AP

Rolan Garos

Hantuhova bila prejaka za Jakšićevu (2:1)

Tenis -
Pobednica duela između Jakšićeve i Hantuhove u drugom kolu će igrati protiv bolje iz susreta Kler Fojerštajn iz Francuske i Beloruskinje Olge Govorcove

PARIZ - Prvog dana Rolan Garosa od srpskih igrača na teren će samo Jovana Jakšić. Protivnica mladoj srpskoj teniserki je iskusna Slovakinja Danijela Hantuhova.

Pobednica duela između Jakšićeve i Hantuhove u drugom kolu će igrati protiv bolje iz susreta Kler Fojerštajn iz Francuske i Beloruskinje Olge Govorcove.

Meč sa terena 1 na Rolan Garosu možete pratiti uživo OVDE

1. SET

Hantuhova je prva bila na servisu i bez većih uzbuđenja sačuvala gem za vođstvo. Usledio je veliki pritisak Slovakinje i odmah brejk šansa, ali je Jakšićeva uspela da, uprkos lošem servisu, osvoji gem za 1:1.

Brejk srpske teniserke u trećem gemu! Jakšićeva je stigla do prve brejk lopte i odmah je pretvorila u veliku prednost.

Već u narednom Slovakinja je ponovo stigla do brejk lopte, ali je ponovo Srpkinja bila koncentrisana u trenucima kada je bilo najbitnije.

Novi, treći brejk srpska teniserka načinila je posle preokreta, pošto je Hantuhova ispustila 40:15.

Posle pet vezanih gemova za Jakšićevu, Slovakinja je uspela da osvoji jedan gem, ali to je bio samo kraći zastoj pre osmog gema u kome je Jakšićeva osvojila prvi set.

2. SET

U prva tri gema nije viđen brejk, međutim u četvrtom Slovakinja je prvi put u meču oduzela servis Jakšićevoj. Slovakinja je posle 30:0 vezala četiri poena i povela sa 3:1.

Slovakinja je, osokoljena ovim brejkom, lako stigla do 5:2, a onda u jednom maratonskom gemu ponovo napravila brejk za konačnih 6:2 u drugom setu.

3. SET

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track