ĐOKOVIĆ: Navijaću za BiH i Hrvatsku na Mundijalu, favoriti su Španija, Brazil i Nemačka
Foto: AP

O svemu po malo

ĐOKOVIĆ: Navijaću za BiH i Hrvatsku na Mundijalu, favoriti su Španija, Brazil i Nemačka

Tenis -
Teško je reći ko je favorit, nisam stručnjak za fudbal, ali izdvojio bih kao favorite Španiju, Brazil i Nemačku, rekao je srpski teniser

Drugi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da će na Mundijalu u Brazilu navijati za zemlje iz okruženja Srbije, a kao favorite izdvojio je one sa najvećim šansama za trofej.

Srpski teniser je, govoreći o ženskom turniru na Rolan Garosu ponovio da navija za Anu Ivanović i Jelenu Janković i istakao da Marija Šarapova posle ispadanja Serene Vilijams ima najviše šansi.

"Navijaću za zemlje koje su u našem okruženju, BiH i Hrvatsku, s obzirom da Srbija nažalost ne igra na Mundijalu. Teško je reći ko je favorit, nisam stručnjak za fudbal, ali izdvojio bih kao favorite Španiju, Brazil i Nemačku", odgovorio je Đoković na pitanje o Svetskom prvenstvu.

Srpski teniser je upitan i o ženskom delu turnira na drugom Gren slemu sezone.

"Voleo bih da Ana ili Jelena pobede jer su one Srpkinje. Mislim da je Šarapova sada favorit, s obzirom da su ispale Serena Vilijams i Na Li, dve prvoplasirane. Ali, Ana igra veoma dobro. Mislim da će psihološki biti dodatno motivisana da igra bolje jer su favoriti ispali".

Ovogodišnji Rolan Garos prepun je iznenađenja, jer su u ženskoj konkurenciji ispale sestre Vilijams, kao i Na Li, dok je učešće na muškom turniru završio Stanislas Vavrinka, pobednik prethodnog Gren slem turnira u Australiji.

"Mogu da razumem to kroz šta Vavrinka prolazi. Nešto slično sam prošao posle mog prvog osvojenog Gren slem turnira 2008. godine kada sam se prvi put susreo sa očekivanjima i činjenicom da si favorit na Gren slemu. To je neko novo iskustvo i taj pritisak pratiće ga to kraja karijere jer je sada osvajač Gren slema. Sa mentalnog aspekta to je nova dimenzija, ali to je deo sporta. Odjednom je sva pažnja usmerena ka vama i morate da mislite o svemu, iako to možda ne želite, zato što je to realnost. A ona odjednom moraš da počneš da razmišljaš o svemu ostalom. Mislim na televizije, sponzore, medije, sve. Tokom godina shvatio sam da je pritisak privilegija jer on znači da radiš nešto vredno i da se takmičiš na najvišem nivou", dodao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track