JELENA: Hvala Ani, iz meča u meč igram sve bolje

Zadovoljna zbog nove pobede

JELENA: Hvala Ani, iz meča u meč igram sve bolje

Tenis -
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je zadovoljna plasmanom u osminu finala Rolan Garosa, a zatim se zahvalila Ani Ivanović koja je istakla da je njena zemljakinja jedan od favorita na Rolan Garosu

PARIZ - Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je zadovoljna plasmanom u osminu finala Rolan Garosa. Jelena je posle ubedljive pobede protiv Rumunke Sorane Kirstee (6:1, 6:2) ocenila da iz meča u meč igra sve bolje i da joj raste samopouzdanje."Nisam razmišljala o porazu od nje od pre pet godina, ako bih tako razmisljla, ne bi bilo dobro. Znala sam šta da očekujem i kako treba da igram, morala sam da budem koncentrisana od početka do kraja, pošto se s njenom igrom nikad ne zna", rekla je Jankovićeva."Svaku lopticu udara iz sve snage, može da napravi viner iz bilo kakve pozcije, ali može i da pogreši. Sa takvim igračima ne smete da se opustite nijednog momenta. Jedino sam izgubila brejk u prvom gemu drugog seta, ali sam uspela da se vratim", dodala je Jelena.Jankovićeva će u osmini finala igrati sa Italijankom Sarom Erani, koja je pobedila Juliju Gluško iz Izraela sa 6:0, 6:1. To će biti četvrti međusobni duel Srpkinje i Italijanke, a Erani vodi u pobedama sa 2:1. Ona je nedavno savladala Jelenu na WTA turniru u Rimu (6:3, 7:5).

"Analizirali smo šta sam radila loše u prošlom meču u Rimu, moram drugačije taktički da odigram. Nadam se da ću uspeti da realizujem šanse, odigram bolje nego u Rimu i pobedim. Sara je težak protivnik, moram da budem psihički jaka, ali idem meč po meč, ne obazirem se previše na to ko je sve izgubio i pobedio na turniru", rekla je Jelena Janković.Srpska teniserka Ana Ivanović, koja je u trećem kolu poražena od Čehinje Lucije Safarove, ocenila je da je njena zemljakinja jedan od favorita u Parizu."Hvala joj na takvom mišljenju. Volim da igram na šljci i ovde sam imala puno uspeha. Erani igra dobro na šljaci, ali se nadam da ću uspeti da je prođem, posle će mi biti mnogo lakše. Igram sve bolje, mic po mic se pomeram, ne pravim neka drastična poboljšanja, ali osećam se prijatnije jer sam u prvom kolu bila jako nervozna i nesigurna", priznala je Jelana."Sve ide bolje, osećam se bolje, raste samopouzdanje iz meča u meč. Nadam se da će biti najbolje kada je najpotrebnije", dodala je sedma teniserka sveta.Jankovićeva je istakla i da je posebno srećna zbog velikog uspeha Dušana Lajovića, koji će u osmini finala igrati protiv prvog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala."Mnogo volim Lajovića, dobar je dečko. Odlično igra, uvek navijam za njega i drago mi je što je uspeo da prođe. To je veliki uspeh za njega, nadam se da će nastaviti sa dobrim rezultatima. Želim mu sreću protiv Nadala, uvek postoji šansa", rekla je Jelena Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track