NEOČEKIVANO: Šarapova i Halep u finalu Rolan Garosa
Foto: AP

Biće vatre u finalu

NEOČEKIVANO: Šarapova i Halep u finalu Rolan Garosa

Tenis -
Šarapova je posle preokreta nadigrala kanadsku teniserku Eženi Bušar 4:6, 7:5, 6:2. Halep je bila bolja od Andree Petković 6:2, 7:6

PARIZ - Najbolja ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u finale Rolan Garosa pošto je danas u polufinalu nadigrala Kanađanku Eženi Bušar rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:2.Ruskinja će u finalu igrati protiv Rumunke Simone Halep, koja je u drugom polufinalu nadigrala nemačku teniserku srpskog porekla Andreu Petković 6:2, 7:6 (4).Ruskinja je pobedom nad Kanađankom stigla do 19. uzastopnog trijumfa na šljaci u tri seta. Šarapovoj je ovo treće uzastopno finale na Otvorenom prvenstvu Francuske. Ovo je bio treći međusobni duel ruske i kanadske teniserke, a treći trijumf Šarapove.Ruskinja je u karijeri osvojila 31. titulu, a dve ove sezone. Ona je na Rolan Garosu trijumfovala samo jednom u karijeri i to 2012. godine. Šarapova je do sada osvojila četiri gren slem titule.Meč između Šarapove i Bušar trajao je dva i po sata, a bolje je počela Kanađanka, koja je prvi set dobila 6:4. Šarapova je u nastavku zaigrala bolje, a posle dva brejka povela je sa 4:1. Ona je u devetom gemu izgubila svoj servis, a Bušar je posle gema na svoj servis uspela da izjednači na 5:5. Šarapova je nakon toga vezala dva gema i izjednačila u meču. Ruskinja je u trećem setu dva puta oduzela servis protivnici i izborila plasman u finale Rolan Garos.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Halep i Petković su odigrale četvrti međusobni duel u karijeri, a ovo je bila treća pobeda četvrte teniserke sveta. Rumunka je plasmanom u finale Rolan Garosa ostvarila najveći uspeh u karijeri. Halep i Šarapova su u karijeri odigrače tri meča, a Ruskinja je dobila sva tri. Poslednji je bio nedavno u finalu Madrida kada je Ruskinja slavila u tri seta. Halep je u karijeri osvojila sedam titula, a jednu ove sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track