Radmilo Armenulić: Đoković je još i dobar pod kakvim je pritiskom!
Foto: Fonet

Teniski stručnjak tvrdi da je naš teniser preopterećen

Radmilo Armenulić: Đoković je još i dobar pod kakvim je pritiskom!

Tenis -
Novak mora da se distancira od ogromnog pritiska koji se nadvio nad njim i da misli samo na naredni meč, kaže teniski stručnjak

Novak mora da pomogne sebi, mora da se distancira od ogromnog pritiska.

Ovo je izjavio teniski stručnjak Radmilo Armenulić posle Noletovog poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa. Armenulić dodaje da mnogi zanemaruju činjenicu da na turnirima koji se igraju na tri dobijena seta fizička snaga ima ogroman uticaj na ishod meča.Ne može na silu- Novak trpi neverovatan pritisak. Nedeljama pre turnira počelo je da se priča kako mora da osvoji Rolan Garos sad ili nikad, kako je to jedini trofej koji mu nedostaje, a to je izuzetno teško izdržati. Takođe, morate da imate u vidu da je Nole pobedio Nadala četiri puta zaredom, ali na turnirima koji se igraju na dva dobijena seta. Igrati mečeve na tri dobijena seta mnogo je napornije i tu do izražaja dolazi fizička snaga - smatra iskusni stručnjak, koji je prokomentarisao i Novakove zdravstvene probleme tokom finala:- Što se tiče njegove mučnine, pa i situacije u kojoj je u jednom trenutku izgubio ravnotežu, imao je simptome dehidratacije, tako da to nije ništa opasno.Dobro on to i trpiArmenulić dodaje da je u poslednje vreme najbolji srpski teniser svih vremena dodatno opterećen nekim dešavanjima van samog terena.- Vidite, niko ne pomaže Noletu. Svi mu samo povećavaju pritisak i za Rolan Garos i za preuzimanje prvog mesta. Pored toga, humanitarne akcije u kojima je aktivan, poplave u Srbiji, trudnoća njegove devojke... Sve to ga dodatno opterećuje. Za momka od 27 godina, još se dobro nosi sa svim tim - dodao je on.

Non-stop pod tenzijom... Novak Đoković
Non-stop pod tenzijom... Novak Đoković

ReceptSAM SEBI MORA DA POMOGNENa pitanje ko treba da pomogne Đokoviću, Armenulić odgovara:- Sam sebi može najviše da pomogne. Trebalo bi da se malo skloni, da misli samo na naredni meč, a ne na neke dalje ciljeve. Sad već pričaju o tome da će se, ako trijumfuje na Vimbldonu, vratiti na prvo mesto. Ponovo će biti broj jedan kada dođe trenutak za to - smatra Armenulić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track