DOBAR UVOD ZA VIMBLDON: Ana Ivanović prvi put u karijeri osvojila turnir na travi
Foto: Printskrin

Srpkinja trijumfovala u Birmingemu

DOBAR UVOD ZA VIMBLDON: Ana Ivanović prvi put u karijeri osvojila turnir na travi

Tenis -
Druga teniserka Srbije je do finala stigla posle pobede nad Šuai Žang sa 6:2, 6:2, dok je Čehinja bila bolja od Kejsi Delakva sa 7:6, 6:1
1 / 2 Foto: AP

BIRMINGEM - Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je WTA turnir u Birmingemu, pošto je u finalu pobedila Čehinju Barboru Zahlavovu Stricovu rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.Naša teniserka je trijumfom u Birmingemu po prvi put u karijeri osvojila turnir na travi.

Druga teniserka Srbije je do finala stigla posle pobede nad Šuai Žang sa 6:2, 6:2, dok je Čehinja bila bolja od Kejsi Delakva sa 7:6, 6:1.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Ovo je bio treći međusobni duel srpske i češke teniserke i treći trijumf Ivanovićeve. Meč je trajao 78 minuta.Naša teniserka je trijumfom u Britaniji stigla do treće titule ove sezone, a 14. u karijeri.

Foto: AP
Foto: AP

Naša teniserka je loše počela meč i dozvolila je Čehinji da napravi brejk. Ivanovićeva je odmah uzvratila ribrejkom, a onda je usledila bolja igra srpske teniserke koja je stigla do 3:1. Naša igračica je sigurnom igrom povela s 1:0 u setovima, pošto je ovaj deo meča dobila s 6:3. Ivanovićeva je briljirala u drugom setu, koji je dobila s 6:2.

Ivanovićeva je za trijumf u Birmingemu osvojila novčanu nagradu od 120.000 dolara i 470 poena za WTA listu, dok je Čehinji pripalo 64.000 dolara i 305 bodova.WTA turnir u Birmingemu igrao se na travi za nagradni fond od 710.000 dolara."Ovo je zaista bila izvanredna priprema za Vimbldon, jer sam titulom izgradila toliko potrebno samopouzdanje. Počastvovana sam što sam i ja ušla u društvo poznatih teniskih imena koja su osvajala Birmingem", rekla je Ivanović.

Srpska teniserka je naglasila da zasluge za ovaj trofej pripadaju svima onima koji su "iza zavese".

"Tu pre svega mislim na trenera koji odlično radi svoj posao", rekla je Ivanović.

http://www.youtube.com/watch?v=OtYH4LON_eY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track