Đoković očekuje težak meč. Čilić se nada čudu

Četvrtfinale Vimbldona

Đoković očekuje težak meč. Čilić se nada čudu

Tenis -
Novaku je jasno da hrvatski teniser napreduje od kada radi sa Goranom Ivaniševićem, ali veruje da će ga rad sa Bekerom i Radekom Štepanekom opustiti i fokusirati na meč

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, kaže da je spreman za težak četvrtfinalni meč protiv Hrvata Marina Čilića u borbi za polufinale Otvorenog prvenstva Engleske na Vimbldonu, dok hrvatski igrač veruje da je posle devet poraza došlo vreme da u prvom meču na travi savlada drugog igrača sveta „Težak meč očekujem, kao što su bila prethodna dva, u Indijan Velsu i Rolan Garosu. U Indijan Velsu smo odigrali tri seta, na Rolan Garosu sam imao meč u šaci, ali je on uspeo da se vrati i dobije treći set u taj-brejku i četvrti je bio neizvestan. Očigledno je da je unapredio svoju igru, otkad radi sa Goranom. Ivanišević je kao šampion Vimbldona miljenik publike ovde, igrač koji je igrao izvrsno na ovoj podlozi, može da mu pomogne u pristupu i servisu. Sada više servira instiktivno, bolje koristi taj udarac u svojoj igri, uspeva da stavi pritisak na svog protivnika, mislim da je ključ da vratim što više servisa u igru i da ga pomeram. On ima skoro dva metra i moram da imam taktički pristup, dobro ću se spremiti sa svojim timom i nadam se da ću sve kako treba obaviti na terenu“, rekao je Novak.

Đoković je u utorak trenirao sa svojim trenerom Borisom Bekerom i Čehom Radekom Štepanekom, a svi zajedno su priredili publici veliki šou.

„Koristimo ove prilike kada je dan pauze da budemo profesionalni i odradimo sve što treba, a da se onda zabavimo,ipak u toku Gren slema se igrač, kao i ceo tim, dosta iscrpi i neophodno je da se opustite, da uživate u onome što radite“, istakao je Đoković,

„Na nemačkom smo komunicirali, malo se šalimo sa Borisom, Radek i ja. Dosta sam trenirao sa Radekom u poslednjih godinu dana, posebno na Gren slemovima. U Parizu, kada je ispao u singlu, ostao je u dublu, pa smo trenirali, a on se uvek odazove pozivu. Sa njim je odlična atmosfera, odličan trening i tenis, kao što je bio slučaj na samom meču pre nedelju dana“.

Na pitanje da li su na nečemu posebno radili tokom treninga, Novak je odgovorio:

„Radili smo najviše na riternu i na servisu, na specifičnim vežbama sa osnovne linije, ali ništa posebno. Gledali smo da zadržimo isti ritam koji trenutno ima, tenis mi ide uzlaznom putanjom, zadovoljan sam igrom protiv Conge, i želim da zadržim kontinuitet dobre igre i koncentraciju, da se što manje istrošim i sačuvam za sledeći izazov“.

Sa druge strane Marin Čilić kaže da se na terenima u Londonu oseća mentalno snažan i da se nada da će i u meču sa Đokovićem uživati.

"Mentalno se osećam odlično, teniski nikad bolje. Sve funkcioniše na terenu perfektno i jednostavno uživam u svakom trenutku na terenu. Goran i ja smo napravili odlične pripreme. Imao sam dva egzibiciona meča koja su mi pomogla da se ubacim u udarac i kad je turnir krenuo, osetio sam da sam unutra''.

Četvrtfinale je njegov najveći uspeh u Vimbldonu."U svaki meč ulazim vrlo pažljivo, svaki dan je drugačiji. U četvrtfinalu će biti strašno težak protivnik, ali moram ući s ovakvim pristupom i igrom i naravno da se mogu nadati svačemu".

U devet međusobnih susreta sa Đokovićem, Čilić je upisao devet poraza. Ovo im je prvi sudar na travi i zato ne gubi nadu.

"Mislim da u poslednja dva meča koja sam s njim igrao u Parizu i Indian Velsu sam odigrao jako dobro i nadam se da sad mogu napravit nešto više, poručio je Čilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track