Đoković čeka napaljenog Marina Čilića
Foto: Rojters

Vimbldon Srbin protiv Hrvata

Đoković čeka napaljenog Marina Čilića

Tenis -
Drugi teniser sveta slavio u svih devet dosadašnjih mečeva sa hrvatskim asom

Borba za polufinale!Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas igra četvrtfinalni meč na Vimbldonu protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića! Srbin hvali suparnika i raduje se meču, dok Hrvat pokazuje strah i priznaje da bi više voleo da je Žo-Vilfrid Conga u osmini finala uspeo da eliminiše Đokovića.- Čilić se dokazuje, popravio je servis, to mu je veliko oružje na ovoj podlozi. Zna kako da igra na travi, nema šta da izgubi i radujem se jednom takvom meču - rekao je Nole.S druge strane, Čilić priznaje da ga previše ne raduje činjenica što igra sa drugim reketom sveta, protiv kog iz devet međusobnih duela nema upisanu nijednu pobedu. Ipak, veruje da je u prethodnim susretima sa Srbinom pokazao da može da se nosi sa njim.- Biće to veliki izazov za mene. Biće zanimljiv i zabavan meč. Ja samo želim da uživam na terenu u svom prvom četvrtfinalu. Naravno da bih više voleo da je to Conga jer imam bolji skor s njim, ali mislim da su prethodna dva meča protiv Đokovića u Parizu i Indijan Velsu pokazala da mogu da igram i protiv njega - rekao je Čilić.(A. V.)

Obračun treneraBORIS NA GORANAZanimljivo je da oba tenisera za trenere imaju nekadašnje velike asove i osvajače Vimbldona. Noletov trener Boris Beker (46) pobeđivao je u Londonu čak tri puta - 1985, 1986, 1989. godine, dok je Goran Ivanišević (42) bio najbolji 2001. godine, što je ujedno njegova jedina grend slem titula. Obojica su bili servis-volej igrači, što se ne može reći za Đokovića i Čilića.

Novak Đoković vs Marin Čilić2 pozicija na ATP 299 međusobni skor 027 godine 25188 visina 19880 težina 8244 titula u karijeri 1162,339,247$ zarada 7,197,399$

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track