NOVAK KRALJ DRAME: Đoković izbacio Hrvata Čilića u pet setova, Dimitrov rival u polufinalu

Četvrtfinale Vimbldona

NOVAK KRALJ DRAME: Đoković izbacio Hrvata Čilića u pet setova, Dimitrov rival u polufinalu

Tenis -
Najbolji srpski teniser igraće u borbi za finale protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je savladao Endija Mareja
1 / 5 Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je u maratonskom meču savladao Hrvata Marina Čilića sa 3:2 (6:1, 3:6, 6:7(4), 6:2, 6:2). Meč je trajao gotovo 200 minuta.

Ovo je peto uzastopno polufinale Đokovića na terenima u Londonu.

Prvi nosilac na najprestižnijem teniskom turniru igraće protiv Bugarina Grigora Dimitrova za finale.

Bio je ovo deseti međusobni duel dvojice tenisera i deseta pobeda Đokovića.

Ispadanje Rafaela Nadala u osmini finala dodatni je motiv za Đokovića, koji bi trijumfom u Londonu mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Zanimljivost koja povezuje ovu dvojicu igrača su i treneri, koji su zajedno čak deset puta igrali u finalu Vimbldona. Beker je tri puta osvojio i tri puta gubio u finalu, dok je Ivanišević jednom trijumfovao iz četiri finala.

TOK MEČA

5. SET

6:2 - Kraj meča! Bez izgubljenog poena Novak Đoković je osvojio poslednji gem u meču.5:2 - Novi brejk za Đokovića.4:2 - Bez ikakvih uzbuđenja u gemu. Đoković na dva gema od pobede.3:2 - Čilić drži svoj servis.3:1 - Bez izgubljenog poena Đoković osvaja gem.2:1 - Čilić osvaja prvi gem u ovom setu.2:0 - Asom Đoković završava drugi gem u petom setu.1:0 - Brejk Đokovića! Samo jedan izgubljeni poen na servis Čilića dobar je uvod u odlučujući set.

4. SET

6:2 - Nije se previše mučio Đoković u četvrtom setu. Meč ulazi u peti, odlučujući set.5:2 - Čilić bez većih problema osvaja gem, Novak servira za izjednačenje u setovima.5:1 - brz gem za Novaka, bez izgubljenog poena.4:1 - Devetim asom u meču Marin Čilić osvaja prvi gem u ovom setu.4:0 - Bez izgubljenog poena Đoković stiže do četvrtog gema.3:0 - Drugi brejk Đokovića. Čilić je duplom servis greškom omogućio srpskom teniseru veliku prednost.2:0 - Srpski teniser je potvrdio brejk. Doduše, suočio se sa brejk šansom, ali je iskoristio drugu gem šansu.1:0 - Đoković pravi brejk na startu četvrtog seta. Spasao je jednu gem loptu i iskoristio drugu brejk šansu.

3. SET

6:7 - Rezultatom 7:4 Čilić je osvojio taj-brejk i preokrenuo rezultat za vođstvo 2:1 u setovima.6:6 - Ribrejk Đokovića! Odlično je odigrao ceo gem i uveo ovaj deo meča u taj-brejk.5:6 - U najgorem mogućem trenutku Novak Đoković gubi servis. Čilić je stigao do dve vezane brejk lopte, iskoristio je drugu odličnim riternom i sada će servirati za pobedu u trećem setu.5:5 - Drži Čilić svoj servis.5:4 - Novo vođstvo za Đokovića. Srpski teniser je stigao do tri vezane gem lopte, ali je tek treću pretvorio u novo vođstvo u gemovima.4:4 - Šteta, ponovo se Čilić na volšeban način izvukao. Jednom mreža, drugi put milimetarski aut posle čelendža, donose izjednačenje Hrvatu.4:3 - Težak gem za Novaka. Ipak, tri servis vinera i bekend viner omogućili su novo vođstvo za srpskog tenisera.3:3 - Dva loša pokušaja iz forhenda koštala su Đokovića gubitka ovog gema.3:2 - Đoković je otvorio gem duplom servis greškom, ali je bez većih problema priveo gem kraju.2:2 - Šteta, Đoković nije iskoristio dve vezane brejk lopte. 2:1 - Dobar gem za Novaka.1:1 - Dve bekend greške omogućile su Čiliću da stigne do izjednačenja.1:0 - Gem je krenuo u neželjenom pravcu pošto je Čilić osvojio prva dva poena, ali je Novak vezao četiri i poveo u trećem setu.

2. SET

3:6 - Posle 41 minuta hrvatski teniser stiže do izjednačenja u meču.3:5 - Četvrtim asom u meču Đoković je odradio lakši deo posla i produžio set.2:5 - Čilić uzvraća laganim gemom, uz samo jedan izgubljen poen.2:4 - Gem bez većih uzbuđenja.1:4 - As servisom Čilić završava gem u kome je Đoković napravio dve greške1:3 - Prvi put je Čilić stigao do brejk prilike i odmah je iskoristio. Tri vezane greške Đokovića omogućile su hrvatskom teniseru lepu prednost u drugom setu.1:2 - Novi dug gem na servis Čilića, greškom Đokovića osvaja gem.1:1 - Prvi nagoveštaj opasnosti po servis Đokoviča, Čilić je osvojio prva dva poena, ali je potom Novak vezao tri. Posle izjednačenja, nova dva poena za srpskog asa i izjednačenje u gemovima.0:1 - Uz dosta muka i dve spasene brejk lopte, Čilić osvaja prvi gem u drugom setu.

1. SET

6:1 - Gotov je prvi set posle 27 minuta. Đoković je prilično samouvereno ušao u ovaj meč, dok Čilić dosta greši. Srpski teniser iskoristio je dve od četiri brejk lopte, dok Hrvatu nije dozvolio nijednu šansu za brejk.5:1 - Odigran je najduži gem u kome je Čilić napravio nekoliko velikih grešaka a izgubio ga duplom servis greškom. Hrvat je uspeo da spase dve brejk lopte, ali ne i treću.4:1 - Nastavio je srpski teniser dominaciju, poveo je sa 40:00, ali je iskoristio tek treću gem loptu.3:1 - Dve neiznuđenje greške Đokovića i servis viner doneli su Čiliću prvi gem u meču.3:0 - Odličan start Đokovića. Bekend viner i još jedna greška Čilića iz forhenda za ubedljivo vođstvo.2:0 - Rani brejk Đokovića u prvom setu! Čilić je napravio tri neiznuđene greške iz forhenda i omogućio srpskom teniseru da povede sa 2:0.1:0 - Bez izgubljenog poena, uz as servis, Đoković počinje meč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track