NOVAK O POBEDI NAD FEDEREROM: Posle četvrtog seta pričao sam sam sa sobom kao ludak
Foto: Reuters

Još malo o finalu

NOVAK O POBEDI NAD FEDEREROM: Posle četvrtog seta pričao sam sam sa sobom kao ludak

Tenis -
Pokušao sam da se stimulišem pozitivnim informacijama, da budem svestan trenutka i da budem zahvalan na trenutku da ljutnja i bes ne preovladavaju, rekoa je Novak

Najbolji srpski i svetski teniser sveta, Novak Đoković rekao je posle trijumfa na Vimbldonu i povratka na vrh ATP liste da pobedu posvećuje porodici, supruzi i nekadašnjem treneru Jeleni Genčić, da bi nešto kasnije istakao da je posle četvrtog seta meča sa Rodžerom Federerom, morao da porazgovara sam sa sobom. “Suze su mi krenule kada se završio meč, u trenutku kada sam proslavio titulu sa svojom porodicom. Samo mi znamo kroz šta smo prolazili. Iskreno, lagao bih da tri poraza u poslednja četiri Gren slem finala nisu uticala na mene psihički. Uspeo sam da pobedim sebe, protivnike, umor i sve. Izvukao sam iz sebe sve ono što mi je preostalo. Kada sam izgubio četvrti set nije bilo lako ostati sabran i pronaći koncentraciju i to sam uspeo.

Uzeo sam neophodnu pauzu posle izgubljenog četvrtog seta, pričao sam sam sa sobom kao ludak, pokušao sam da se stimulišem pozitivnim informacijama, da budem svestan trenutka i da budem zahvalan na trenutku da ljutnja i bes ne preovladavaju. Rodžer ima toliko iskustva i kvaliteta, zato je osvojio 17 titula, i zato je velika stvar osvojiti Vimbldon u pet setova protiv igrača kakav je Rodžer. Prepun sam radosti, sada ću da proslavim”, rekao je Đoković.

Kurir sport / B92 sport

http://www.youtube.com/watch?v=M4-f3VWWBcQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track