OSVAJA I SINSINATI: Novak želi zlatni masters
Foto: Rojters

Turnir iz serije 1.000 koji nedostaje Novaku Ðokoviću

OSVAJA I SINSINATI: Novak želi zlatni masters

Tenis -
Četiri puta sam ovde izgubio u finalu, valjda je vreme da uzmem trofej i uđem u istoriju, poručio najbolji teniser na svetu

Prvi reket sveta Novak Ðoković osvajanjem turnira u Sinsinatiju postao bi prvi igrač u istoriji tenisa kojem bi pošlo za rukom da stigne do svih trofeja u masters seriji. U pohodu na 46. titulu u karijeri prvi protivnik biće mu bolji iz duela između Žila Simona i Bernarda Tomića.- To je svakako dodatan motiv za mene i mnogo mi je stalo da ovde osvojim trofej. Četiri puta sam izgubio u finalu, a nijednom nisam bio blizu da stignem do pehara. Na ovom turniru nisam uspevao da odigram najbolje kad je trebalo - poručio je Ðoković.Zaboravljen TorontoSrpski teniser poslednji put je bio blizu trofeja u Sinsinatiju 2009. godine, kad je u finalu izgubio od Švajcarca Rodžera Federera.- Nadam se da ću sada uspeti da odem korak dalje. U Torontu nisam igrao dobro, mada sam poslednjih nekoliko dana dosta vremena provodio na terenu kako bih podigao nivo igre.Novak Ðoković je na Vimbldonu osvojio sedmu grend slem titulu, a zatim je usledilo venčanje sa Jelenom Ristić i pauza od mesec dana.- Posle svega što mi se desilo u prethodnih mesec dana, definitivno nije lako povratiti pravi mentalni sklop i biti 100 odsto spreman psihički i fizički. Mislim da je konkurencija jača nego pre, recimo, pet godina. Došla je nova generacija, spremna da izazove najbolje - zaključio je Srbin.Opasni IznerProšle godine Novak Ðoković je u Sinsinatiju poražen od Amerikanca Džona Iznera u četvrtfinalu. Posle velike i duge borbe visoki teniser slavio je sa 2:1, po setovima 7:6, 3:6, 7:5. Iako je imao veliku želju, srpski teniser tada nije uspeo da kompletira „zlatni masters“.

WTA listaANA ISPALA IZ PRVIH DESETSrpska teniserka Jelena Janković zadržala je deveto mesto na WTA listi sa 3.900 bodova, dok je Ana Ivanović sa 3.605 poena pala za jedno mesto i sada je 11. teniserka sveta. Bojana Jovanovski zadržala je 32. mesto, Jovana Jakšić je 126, Vesna Dolonc 140, a Aleksandra Krunić 144. na svetu. Prva je i dalje Amerikanka Serena Vilijams sa 9.150 bodova, ispred Simone Halep 6.785 (Rumunija) i Li Na 6.565 (Kina).

ATP listaÐOKOVIĆ UVEĆAO PREDNOSTPrvi teniser sveta Novak Ðoković uvećao je prednost nad prvim pratiocem Rafaelom Nadalom i ona sada iznosi 1.190 bodova. Srpski igrač ima 12.860, dok je Nadal i dalje na drugom mestu sa 11.670 bodova na najnovijoj ATP listi. U prvih 100 tenisera na svetu od srpskih igrača tu je samo Dušan Lajović, koji je napredovao za jednu poziciju i sada je 60. Filip Krajinović je 110, Janko Tipsarević 156, Ilija Bozoljac 182, dok je Viktor Troicki sada 410. igrač sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja