ANA NEPRIJATNO ŠOKIRALA FANOVE: Ivanovićeva zaustavljena u drugom kolu US opena
Foto: AP

Čehinja Pliskova nadigrala Srpkinju

ANA NEPRIJATNO ŠOKIRALA FANOVE: Ivanovićeva zaustavljena u drugom kolu US opena

Tenis -
Ivanovićeva je večeras u drugom kolu poražena od 42. teniserke sveta Čehinje Katarine Pliskove 2:0, po setovima 7:5, 6:4

NJUJORK - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u treće kolo poslednjeg gren slem turnira sezone, US opena.Ivanovićeva je večeras u drugom kolu poražena od 42. teniserke sveta Čehinje Katarine Pliskove 2:0, po setovima 7:5, 6:4.

Ivanovićeva je potpuno razočarala svojom igrom u duelu protiv Čehinje i eliminisana je potpuno zasluženo. Srpska teniserka je igrala sa mnogo oscilacija, a Pliskova je koristila sve greške Ivanovićeve i pobedila je posle samo 80 minuta igre.Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je razočarana eliminicijom u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD. "Bilo mi je veoma teško danas. Stvarno sam se borila, pokušvala da nađem ritam, ali sam napravila i previše neiznuđenih grešaka. Da, bio je ovo stvarno loš dan. Ona je dobro servirala, igrala je dobro u važnim trenucima. Ni forhend me danas nije služio uopšte. Bilo je mnogo grešaka sa te strane, tako da nisam ni mogla da se oslonim na njega... Veoma je razočaravajuće za mene ispasti u ovoj fazi turnira. Nikad nije lako, posebno ne ovako rano. Nadala sam se da mogu daleko da doguram, ali moraću da vidim šta je pošlo naopako. Igrala sam dosta mečeva, pobeđivala u velikim mečevima... Ali, na gred slem turnirima nisam igrala dobro. To je nešto na čemu ću morati da radim i da vidim gde mogu da napredujem, jer je to, definituvno, moj veliki cilj za narednu sezonu", navela je srpska teniserka.

TOK MEČA

U prva četiri gema drugog seta nije bilo brejkova. Pliskova je imala šansu za brejk u petom gemu, ali se Ivanovićeva spasla. Međutim, Čehinja je došla do brejka u sedmom gemu, ali je Ivanovićeva uzvratila ribrejkom. Pliskova je u devetom gemu napravila novi brejk i servirala je za pobedu. Čehinja je iskoristila drugu meč loptu i zasluženo je stigla do pobede.

II set

Ana je odlično ušla u meč i povela 1:0. Naša teniserka je imala šanse da napravi brejk u drugom gemu, ali se Čehinja izvukla. Ivanovićeva je potom povela 2:1, a onda je napravila brejk za 3:1. Pliskova je uzvratila ribrejkom. Čehinja je potom nastavila sa dobrom igrom i novim brejkom stigla do vođstva od 4:3. Međutim, Ivanovićeva je odmah uzvratila novim brejkom. Potom su obe teniserke osvojile po gem na svoj servis. Čehinja je potom napravila novi brejk i na svoj servis stigla do 1:0 u setovima.I set

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track