FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Svečano otvoren vrtić Dečija radost u Svilajncu
Foto: FND

Obnova predškolskih ustanova

FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Svečano otvoren vrtić Dečija radost u Svilajncu

Tenis -
Izuzetno smo srećni jer po planu otvaramo vrtić u Svilajncu, koji je pretrpeo najveću štetu od svih ustanova javne namene na teritoriji ove opštine, rekla je nakon otvaranja objekta projekt menadžer Fondacije Gorana Džudža Jakovljević
1 / 2 Foto: FND

SVILAJNAC - U Svilajncu su danas svečano otvorena dva objekta Predškolske ustanove "Dečija radost", koje je Fondacija Novak Đoković za manje od dva meseca sanirala i opremila nakon poplava, iz donacije od 146.000 evra, odnosno 17 miliona dinara.

"Izuzetno smo srećni jer po planu otvaramo vrtić u Svilajncu, koji je pretrpeo najveću štetu od svih ustanova javne namene na teritoriji ove opštine", rekla je nakon otvaranja objekta projekt menadžer Fondacije Gorana Džudža Jakovljević.

Ističući da će, obnovom ova dva objekta, u vrtiće krenuti oko 250 mališana, ona je dodala dok se Fondacija "stavlja na raspolaganje opštini ukoliko je potrebno da pomogne u sanaciji centralnog objekta, kako bi "Dečija radost" u potpunosti bila vraćena u funkciju".

Džudža Jakovljević je podsetila da je Fondacija protekle nedelje otvorila vrtić u Petrovcu na Mlavi, u koji je uloženo 136.000 evra, kao i da su počeli radovi na vrtiću u Obrenovcu u vrednosti od više od pola miliona evra, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović izrazio je nadu da će sa Fondacijom Novaka Đokovića nastaviti da sarađuju, jer su pokazali izuzetnu profesionalnost, brzinu, efikasnost, a pre svega humanost.

"Fondacija nam je mnogo pomogla da u najkraćem roku kompletno obnovimo objekte 2 i 3 našeg poplavljenog vrtića, a to znači da će od danas oko polovina mališana moći da krene u vrtić. Time polako rešavamo jedan od najvećih problema našeg grada nakon poplava", rekao je on i dodao da se još radi na rekonstrukciji centralnog objekta vrtića, koja treba da bude gotova do zime.

Direktorka PU "Dečja radost" Zorica Đorđević izjavila je da je katastrofalna prirodna nepogoda za sobom u poplavnom talasu ostavila pustoš, ali nije uništila nadu i snove dece "našeg grada i vrtića".

"Pojavila se Novak Đoković fondacija koja je nesebičnim angažovanjem i ulaganjem omogućila da se deo vrtića obnovi i opremi i da danas možemo opet da ga vratimo svojoj nameni - da bude vrtić pun dečjeg smeha, graje i radosti", istakla je Đorđević.

Svilajnac je u noći između 15. i 16. maja zadesila velika prirodna katastrofa u kojoj je "Dečija radost“, jedini predškolski objekat u opštini koji je primao 450 dece, pretrpeo najveću štetu i bio potpuno neupotrebljiv. U sva tri objekta uništen je kompletan inventar i oprema za rad, podseća se u saopštenju.

Radovi su počeli odmah nakon potpisivanja ugovora, početkom jula. Kompletno renoviranje je, pored ostalog, podrazumevalo instalaciju nove kotlarnice, zidarske i molerske radove, isušivanje svih unutrašnjih i spoljašnjih površina, ugradnju unutrašnje stolarije, zamenu kompletne PVC stolarije, ugradnju venecijanera, zamenu sanitarija.

Objekat je u potpunosti opremljen, a kompanija JRJ donirala je mnogobrojne knjige i naslove i time ispunila police u dečijim učionicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track