Ana Ivanović pobedila Hantuhovu u Majamiju

Ana Ivanović pobedila Hantuhovu u Majamiju

Tenis -
Srpska teniserka plasirala se u osminu finala pošto je u meču trećeg kola savladala Slovakinju rezultatom 6:2, 7:6 (7:2)
MAJAMI - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala turnira premijer serije u Majamiju, pošto je u meču trećeg kola savladala SlovakinjuDanijelu Hantuhovu rezultatom 6:2, 7:6 (7:2).
Za ulazak u četvrtfinale Ivanović će igrati protiv Amerikanke Venus Vilijams, koja se na WTA listi trenutni nalazi tek na 134. mestu. Iako u međusobnim susretima Vilijams vodi 7:1, Ana će, s obzirom na formu obe teniserke, biti favorit u tom duelu.
U meču protiv Hantuhove, srpska teniserka je još jednom potvrdila da je izašla iz višegodišnje krize i da je sve bliža igri koja ju je pre četiri godine dovela do prvog mesta WTA liste. To se pogotovo odnosi na prvi set, u kojem je Ana potpuno nadigrala 20. teniserku sveta.
Hantuhova je u prvom setu uspela da osvoji samo osam poena na svoj servis, pa je Ivanović napravila tri brejka i za samo pola sata rešila taj deo igre u svoju korist.
Drugi set se po igri nije mnogo razlikovao, ali jeste po rezultatu, jer Ivanović nije, kao u prvom setu, dobro igrala ključne poene. Od sedam prilika za brejk iskoristila je samo jednu, dok je Hantuhova realizovala jedinu brejk šansu koju je imala, što joj je omogućilo da uđe u taj brejk.
Tada je Ivanović ponovo zaigrala bez greške. Sa dva mini brejka je povela 4:0 i Slovakinja više nije mogla da se vrati, pa je posle 100 minuta igre srpska teniserka stigla do pete pobede u sedmom međusobnom duelu protiv Hantuhove.
Plasmanom u osminu finala Ivanović je odbranila bodove sa ovog turnira, jer je prošle godine u Majamiju ispala u četvrtom kolu i naredne sedmice će u najgorem slučaju biti 14. teniserka sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track