Novak se nije namučio protiv Viktora
Foto: KURIR

Prijateljski

Novak se nije namučio protiv Viktora

Tenis -
Dvoboj starih znanaca nije obilovao s previše vatre, jer je Novak uspevao da svaku Viktorovu inicijativu brzo anulira. U nastavku turnira Đokovića očekuje meč protiv Rišara Gaskea.

MAJAMI - Lako i ubedljivo Novak Đoković stigao je do pobede u meču trećeg kola mastersa u Majamiju protiv kolege i prijatelja Viktora Troickog, kojeg je pobedio s 2:0 (6:3, 6:4). Dvoboj starih znanaca nije obilovao s previše vatre, jer je Novak uspevao da svaku Viktorovu inicijativu brzo anulira. U nastavku turnira Đokovića očekuje meč protiv Rišara Gaskea.

Prvi set, loš start Troickog

Prema očekivanju najbolji teniser sveta Novak Đoković nije imao previše problema u prvom setu meča trećeg kola mastersa u Majamiju protiv sunarodnika u prijatelja Viktora Troickog.

Već u drugom gemu Novak je oduzeo servis Viktoru što je bilo dovoljno za prednost koju je održavao do kraja seta. Iako je loše, previše rezervisano ušao u duel s Novakom, kako je set odmicao tako je i Viktor bio sigurnijiu igru.

Najopasnije zapretio je Novaku već u trećem gemu, kada je imao dve brejk šanse...Ali nije uspeo da ih iskoristi.

U osmom gemu pri erezultatu 30:30 meč je na kratko prekinut kada su se oba tennisera požalila da mreža na terenu stoji prenisko. Posle konsultacija i popravke meč je nastavljen bez problema. osmi gem je dobio Viktor za 5:3, dok je potom Novak s nulom dobio gem za osvajanje seta 6:3 i 1:0 za Novaka

Drugi set, razmena brejkova, Novak jedan više

Iako je već na počeetku drugog seta Novak oduzeo servis Viktoru, a pottom i poveo s 2:0 u gemovima, Troicki je u drugom nastavku meeča pokazao mnogo više. Već u četvrtom gemu brejknuo je Novaka, da bi potom na svom servisu bio više nego siguran što ga je dovelo u vođstvo od 3:2.

Iapk Novak Đoković je Novak Đoković pa nije dozvolio kolegi da se rpeviše razmaše...Uskoro je izjednačio, a onda oduzeo sevis Viktoru i prešao u vođstvo od 4:3 , pokazavši ko je gazda na terenu. Ovak je bio siguran na svom servisu za vođstvo od 5:3. Iako je Viktor potom uspeo da dođe do 5:4, Đoković je servirajući za meč bio više nego ubedljiv... 2:0 (6:3, 6:4). Meč je završen posle sat i 25 minuta igre.

Najboljeg tenisera sveta u nastavku turnira očekuje meč sa Rišarom Gaskeom. koji je pobedio Španca Alberta Ramosa sa 6:2, 5:7, 6:3. Biće to njihov sedmi međusobni okršaj u kojima je prvi svetski teniser nadmoćan i vodi sa 5:1.

Među šesnaestoricom najboljih je i Janko Tipsarević, a njegov protivnik u osmini finala je Bugarin Grigor Dimitrov

Troicki pobedio jednom u Umagu

Troicki je u drugom kolu posle tri odigrana seta slavio protiv španskog igrača Giljerma Garsije Lopeza sa 2: 1(4:6, 6:1, 6:4).

U dosadašnjih 11 susreta Novaka i Viktora, deset je pripalo najboljem srpskom teniseru, koji je od dve godine starijeg rivala pretrpeo jedini poraz pre pet godina u drugom kolu turnira u Umagu, koji se igra na šljaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track