ANA POSLE ZEMLJOTRESA U JAPANU: Liftovi ne rade, ali  neću peške na 30. sprat
Foto: Reuters

Treslo se tlo

ANA POSLE ZEMLJOTRESA U JAPANU: Liftovi ne rade, ali neću peške na 30. sprat

Tenis -
Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je istok Japana

Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je istok Japana, a srpska teniserka Ana Ivanović, koja se nalazi u tom delu sveta, poručila je na društvenim mrežama da je sa njom sve u redu.

"Ok, imali smo zemljotres, liftovi ne rade, ali definitivno neću ići peške na 30. sprat posle treninga koji je trajao celo jutro :)", napisala je Ana Ivanović na Tviteru.

Anu čeka izuzetno težak posao u Tokiju. Postavljena je za trećeg nosioca i slobodna je u prvom kolu, ali bi u drugom kolu mogla da igra protiv dvostruke grend slam šampionke i bivše prve teniserke sveta Viktorije Azarenke. Azarenka će u prvom kolu igrati protiv 43-godišnje domaće favoritkinje Kimiko Date-Krum, koja je dobila specijalnu pozivnicu za ovaj turnir.

Epicentar zemljotresa je bio u prefekturi Ibaraki, 44 kilometara sevroistočno od prestonice Tokija, na dubini od oko 50 kilometara, prenele su agencije.Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti, a nije izdato ni upozorenje na cunami.

Japanska atomska korporacija i Tokijska kompanija za eletričnu enrgiju (Tepco) nisu prijavlie bilo kakve probleme u svoja tri nuklerana postrojenja na istoku zemlje.

Zemljotresi su česta pojava u Japanu jer se nalazi na jednoj od seizmološki najaktivnijih oblasti na svetu. Marta 2011. godine, u snažnom zemljotresu od devet stepeni po Rihterovoj skali i razornom cunamiju koji je potom pokrenu, poginulo je više od 18.000 ljudi na severoistocnoj obali Japana, a teško je oštećena i nuklearka Fukušima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track