Đoković: Srećan sam zbog ulaska u finale

Finale u nedelju

Đoković: Srećan sam zbog ulaska u finale

Tenis -
Uz svo poštovanje, mislim da sam mu omogućio da se vrati u meč. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka i poklanjao mu poene, kaže naš teniser o Monaku

MAJAMI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan plasmanom u finale turnira Masters serije u Majamiju iako nije odigrao ceo meč u istom ritmu.

"Počeo sam kao u četvrtfinalu protiv Ferera, veoma jako i agresivno, napadao sam njegove udarce, ali jednostavno nisam mogao u istom ritmu meč da privedem kraju. Bio je ovo uzbudljiv i ni malo lak duel. Mislim da smo malo igrali i za publiku. Srećan sam zbog prolaska u finale", rekao je Đoković posle pobede od 6:0, 7:6 (7:5).
Prvi set, koji je dobio za samo 25 minuta, Đoković je odigrao maestralno. U drugom mu je, međutim, na trenutak pala koncentracija kao u duelu sa Fererom pa je izgubio gem kada je servirao za meč.
"Uz svo poštovanje, mislim da sam mu omogućio da se vrati u meč. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka i poklanjao mu poene", dodao je Đoković.
Argentinac je priznao da je Đoković zaslužio pobedu: Prvi set je bio neverovatan. Nisam mogao da mu se suprotstavim, jer je u svakom trenutku opravdavao zašto je prvi reket sveta. U nastavku meča igrao sam bolje, bolje servirao, vise se borio, ali on je zaslužio da pobedi, zaključio je Monako.
Protivnik Đokoviću u finalu Majamija, koje je na programu u nedelju od 19 časova, biće Britanac Endi Marej kome je Španac Rafael Nadal predao meč zbog povrede kolena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track