Đoković osvojio Majami

Đoković osvojio Majami

Tenis -
Najbolji teniser sveta osvojio je treću titulu u Majamiju, a ukupno 30. ATP trofej u karijeri, od čega pet na gren-slem turnirima i čak 11 na mastersima

MAJAMI - Najbolji svetski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na turniru masters serije u Majamiju pošto je u nedelju veče u finalu savladao Endija Mareja sa 2:0 u setovima - 6:1, 7:6 (7:4).

Najbolji teniser sveta osvojio je treću titulu u Majamiju, a ukupno 30. ATP trofej u karijeri, od čega pet na gren-slem turnirima i čak 11 na mastersima.

Srpskom teniseru je ovaj trijumf doneo novih 1.000 bodova i ček na 659.775 dolara.

Đoković je relativno lako dobio prvi set, pošto se velika borba vodila u četvrtom gemu, ali je Srbin ipak uspeo da napravi brejk i povede sa 3:1.

Marej je u sledećem gemu imao priliku za brejk, pošto je Đoković napravio dvostruku servis grešku, ali je onda uspeo da se odbrani. Odmah zatim, prvi igrač sveta ponovo je oduzeo protivniku set i poveo sa 5:1, čime je set praktično bio završen. Drugi set je bio daleko neizvesniji.

Đoković je imao četiri prilike da napravi brejk, ali se Marej uvek odbranio, najviše servis. Ceo drugi servis obeležile su, međutim, greške obojice igrača, izazvane najverovatnije visokom temperaturom i jakim suncem. Đoković je mogao da napravi brejkove pri 2:1 i 5:5, ali je mnogo grešio.

Škot nije imao nijednu priliku da oduzme protivniku servis. Đoković je na početku taj brejka napravio mini brejk i poveo sa 2:0, Marej je smanjio, ali se srpski reprezentativac brzo povratio i poveo sa 4:2, a nedugo potom iskoristio i prvu meč loptu od dve.

Nole: Odigrao sam veliki meč

Impresivni srpski teniser Novak Đoković rekao je posle odbrane titule na mastersu u Majamiju da je u finalu protiv Britanca Endija Mareja odigrao veliki meč.

"Mislim da sam odigrao veliki meč od početka do kraja. Nije, međutim, bilo lako, jer se Marej vraćao i u trenucima kada sam kontrolisao stvari. Sa tako kvalitetnim igračem nikad se ne zna, zato on i jeste u samom svetskom vrhu", izjavio je Đoković, nakon što je prvi put u karijeri odbranio titulu na masters turniru i osvojio jubilarnu 30. ATP titulu.

Srbin je u Majamiju trijumfovao bez izgubljenog seta i poboljšao skor ove sezone na 20-2, a ukupno na 90-8 od početka nezaboravne 2011. godine.

"Imao sam divan turnir. Uspeo sam da odigram najbolje što mogu i zaista sam srećan što sam okončao finale u dva seta", poručio je Đoković posle pobede (6:1, 7:6) i uputio poljupce oduševljenim navijačima slavljeničkom, sada dobro uvežbanom rutinom.

Najbolji teniser sveta prvi sledeći nastup će imati na mastersu u Monte Karlu, od 15 do 22. aprila. Đoković prošle godine nije igrao na tom turniru, tako da će mu svaka pobeda doneti nove bodove na ATP listi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track