FEDERER: Ne znam da li sam genije, samo volim to što radim
Foto: AP

Jednostavno normalan

FEDERER: Ne znam da li sam genije, samo volim to što radim

Tenis -
U tenisu moraš da se prilagodiš svakom novom protivniku, novom terenu, različitim uslovima, tako da nikada ne prestaješ da učiš, rekao je Rodžer

Drugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da se baš i ne oseća kao genije već kao običan sportista koji uživa u tome što radi.

“Da vidimo. Genije? Ne znam. Genije je neko ko brojne stvari radi vrlo dobro, zar ne, pametan je i sve što ide uz to. U sportu, naravno, nekada defiluju previše lude reči, sve postane pomalo ludo. Razumem, mnogo je emocija, ali mi smo samo teniseri kada se sve sabere i oduzme", kaže Švajcarac. Dodaje da mu je sreća bila naklonjena i da je zahvalan tenisu za sve lepe trenutke.“Ne mogu da verujem koje sam sve stvari doživeo i šta sam iskusio zato što sam teniser. I dalje sam vrlo mlad, a mnogo iskustava sam sekao zahvaljujući tenisu, jureći svoj san iz mladosti. Pokušao sam da jurim savršenstvo, mislim da i dalje to pokušavam“. Federer kaže da je tenis sport koji iziskuje velike napore kako fizičeke tako i psihičke, od toga da se teniser mora prilagoditi svakoj podlozi do toga da se svaki protivnik mora poznavati da bi se pobedio.“U tenisu moraš da se prilagodiš svakom novom protivniku, novom terenu, različitim uslovima, tako da nikada ne prestaješ da učiš. Mislim da je to veoma interesantan aspekt tenisa“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track