TSS I IGRAČI SPREMNI: Očekujemo da Hrvate dočekamo u Kraljevu
Foto: Fonet

Konačnu reč daće ITF

TSS I IGRAČI SPREMNI: Očekujemo da Hrvate dočekamo u Kraljevu

Tenis -
Selektor "orlova" Bogdan Obradović izrazio je nadu da će ITF dozvoliti srpskim teniserima da meč protiv Hrvatske odigraju u Kraljevu

KRALJEVO - Predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije (TSS) Toplica Spasojević rekao je da se nada da će se meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igrati u Hali sportova u Kraljevu.

U ovom gradu danas je održana redovna skupština TSS na kojoj je najviše reči bilo o predstojećem meču dve reprezentacije.

"Postoji velika želja vlasti u Kraljevu da se meč održi upravo u njihovom gradu. TSS je najozbiljnije razmotrio ovu ideju, i kada smo videli šta je Kraljevo uradilo u planu pripreme i organizacije za ovaj meč, onda smo se i mi angažovali oko toga", rekao je Spasojević.

On je dodao da će finalnu odluku o tome da li će Kraljevo biti domaćin ovog meča doneti Međunarodna teniska federacija (ITF) početkom januara.

Selektor "orlova" Bogdan Obradović izrazio je nadu da će ITF dozvoliti srpskim teniserima da meč protiv Hrvatske odigraju u Kraljevu.

"Mi smo oduševljeni, a govoriću kao da je odluka ITF-a već doneta. Njihova inspekcija je bila, ništa još nije zvanično, ali u svakom slučaju ubeđen sam da su i oni oduševljeni sa onim što su videli. To će biti jedan trenutak koji će u velikoj meri pomoći Kraljevu, jer će meč, zbog toga što će igrati Novak Đoković, biti praćen u celom svetu", rekao je Obradović.

Obradović je napomenuo da je Hrvatska jako interesantan rival, i da će taj susret izazvati veliku pažnju.

Meč prvog kola Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske odigraće se od 6. do 8. marta sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track