NOVAK NEZAUSTAVLJIV: Đoković pregazio Stahovskog za četvrtfinale Dohe
Foto: Reuters

NEKA SE PRIPREMI KARLOVIĆ

NOVAK NEZAUSTAVLJIV: Đoković pregazio Stahovskog za četvrtfinale Dohe

Tenis -
Srpski teniser je u osmini finala nadigrao Sergeja Stahovskog 6:2, 6:1

DOHA - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dohi, pošto je u drugom kolu pobedio Ukrajinca Sergeja Stakovskog sa 6:2, 6:1.Meč je trajao nešto više od sat vremena, a Đoković je nakon ubedljive pobede nad Dušanom Lajovićem (6:2, 6:1) nastavio sa sigurnim partijama u 2015. godini.Njegov naredni protivnik biće Hrvat Ivo Karlović, koji je bio bolji Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije sa 7:6 (7:3), 6:3.Đoković i Karlović do sada su igrali dva puta i rezultat je izjadnačen - 1:1. Oba meča odigrana su 2008. godine, Novak je pobedio na Mastersu u Hamburgu - 7:6 (7:3), 6:3, dok je poražen u Madridu sa 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).Turnir u glavnom gradu Katara igra se za ukupan nagradni fond od 1,22 miliona dolara.TOK MEČAI setU prvom gemu pri vođstvu Đokovića od 40:30, Ukrajinac je nezgodno stao i povredio je članak na stopalu. On je zatražio medicinski tajm-aut. Stahovski je posle ukazane lekarske pomoći nastavio meč. Ukrajinac je izjednačio na 1:1, a onda je Novak bio siguran na svoj servis.

Đoković je u 4. gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 4:1. Srpski teniser je imao šanse da napravi novi brejk, ali se Ukrajinac spasao i smanjio na 4:2.

II setU prva tri gema drugog seta nije bilo brejkova. Novak je napravio brejk u 4. gemu i poveo 3:1. Đoković je na svoj servis stigao do 4:1. Najbolji srpski teniser je nastavio sa dobrom igrom, osvojio još dva gema i zasluženo je stigao do ubedljive pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track