ĐOKOVIĆ: Igrao sam previše defanzivno protiv Karlovića
Foto: Reuters

Turnir u Dohi

ĐOKOVIĆ: Igrao sam previše defanzivno protiv Karlovića

Tenis -
Umesto da raznovrsnije udaram lopticu, samo sam je vraćao nazad, rekao je srpski teniser

DOHA - Najbolji teniser sveta Novak Đoković ocenio je da je u porazu od Hrvata Iva Karlovića igrao previše defanzivno.

U debitantskom učešću na ATP turniru u Dohi Đoković je danas izgubio četvrtfinalni meč od 35. godišnjeg hrvatskog veterana u tri seta - 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:4 posle dva sata i 15 minuta igre.

"Konkretno, u ovakvim mečevima jedna lopta može da odluči pobednika, a upravo to je bio slučaj. Igrao sam malo previše defanzivno. Umesto da raznovrsnije udaram lopticu, samo sam je vraćao nazad", rekao je Đoković.

Karlović je zasluženo nadigrao svetskog broja jedan koristeći svoje najjjače oružje - ubitačni servis, ne prepustivši favorizovanom Srbinu nijedan brejk.

"Pogledao sam ga kada je iznervirano bacio reket, tako da sam znao da je bio možda malo frustriran. Dakle, samo sam nastojao da ostanem miran", izjavio je Karlović, koji je protiv Đokovića imao 21 as udarac.

On je dodao da je vetar obojici pravio velike probleme.

"Ja sam verovatno imao malo više sreće", skromno je kazao Karlović istakavši da je presrećan posle verovatno najboljeg meča u karijeri i trijumfa nad prvim reketom sveta.

U borbi za finale hrvatski teniser sastaje se sa Špancem Davidom Fererom, trenutno 10. na ATP listi, koji je ranije danas sigurno slavio protiv Nemca Dastina Brauna (6:2, 6:2).

Drugi polufinalni par na turniru koji se igra za ukupan nagradni fond od 1,22 miliona dolara čine Čeh Tomaš Berdih i Italijan Andreas Sepi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track