VIKTOR NASTAVLJA DA GAZI: Troicki preko Veselog do drugog kola Australijan opena
Foto: AP

Spasao čast Srba

VIKTOR NASTAVLJA DA GAZI: Troicki preko Veselog do drugog kola Australijan opena

Tenis -
Troicki je danas u prvom kolu turnira u Melburnu pobedio Čeha Jiržija Veselog 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:2, 6:3. Srbin je 54. teniser sveta, dok je Veseli na 39. mestu ATP liste

MELBURN - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo prvog gren slem turnira sezone, Australijan opena.Troicki je danas u prvom kolu turnira u Melburnu pobedio Čeha Jiržija Veselog 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:2, 6:3. Srbin je 54. teniser sveta, dok je Veseli na 39. mestu ATP liste.Naš teniser je prošle nedelje osvojio ATP turnir u Sidneju, a u Melburnu je nastavio sa pobedama. Viktor će u drugom kolu igrati protiv Argentinca Leonarda Majera, koji je bio bolji od domaćeg tenisera Džona Milmana 6:3, 6:3, 6:2. Argentinac je 26. teniser sveta, a nikada u karijeri nije igrao protiv Troickog.Troickom za prednost od 1:0 u setovima bio dovoljan samo jedan brejk, ali je Čeh uzvratio istom merom u drugom setu i izjednačio na 1:1. Srpski teniser je u trećem setu poveo 4:1, a onda je sigurno osvojio ovaj deo meča 6:2. Troickom je u četvrtom setu ponovo bio dovoljan jedan brejk i to u osmom gemu da napravi prednost i da dođe do pobede.

TOK MEČAI setTroicki je odlično počeo meč i poveo 3:0 u gemovima u prvom setu. Veseli je smanjio na 3:1, a onda je Troicki poveo 4:1. Naš teniser je u šestom gemu imao brejku lotu, ali je Čeh smanjio na 4:2. Troicki je nastavio sa dobrom igrom i prvi set dobio 6:3.II setVelika borba je viđena na startu drugog seta, ali je Veseli prvi osvojio gem u ovom delu meča. Igralo se potom gem za gem, a onda je Čeh uspeo da napravi brejk i da dođe do izjednačenja u setovima, 6:3.III setTroicki je dobro počeo treći set i kao i u prvom poveo 3:0. Čeh je smanjio na 3:1, a onda je Viktor zaigrao kako zna i ume i treći set je dobio rezultatom 6:2.

IV setTroicki je u četvrtom setu odlučujući brejk napravio u osmom gemu i zasluženo je stigao do pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track