Đoković: Nisam igrao kako sam nameravao, biću spreman
Foto: AP

Australijan open

Đoković: Nisam igrao kako sam nameravao, biću spreman

Tenis -
U pojedinim poenima sam se mučio da vratim snagu za naredni poen pošto sam mnogo trčao, a on je vraćao mnoge loptice. Ali to me ne zabrinjava, siguran sam da ću biti spreman za finale, dodao je srpski teniser

BEOGRAD - Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da u današnjem polufinalnom meču protiv Švajcarca Stena Vavrinke nije igrao onako kako je nameravao, ali da će spremno dočekati finale.

"Nisam igrao onako kako sam nameravao pre početka meča. U pojedinim delovima meča igrao sam onako kako je trebalo, ali u nekim delovima sam bio suviše defanzivan i dozvolio mu da diktira igru sa osnovne linije. Kada Sten jednom preuzme kontrolu u razmeni udaraca, teško je igrati protiv njega", rekao je Đoković posle meča.

Đoković se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio branioca titule Stena Vavrinku sa 3:2 u setovima (7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0). Meč je trajao tri sata i 35 minuta a srpski teniser izborio je plasman u svoje peto finale na Australijan openu i pokušaće da osvoji petu titulu u Melburnu, odnosno svoj osmi grend slem trofej u karijeri.

"Bilo je veoma napeto i emotivno, kao i u svakom mecu protiv vrhunskog igrača u polufinalu grend slem turnira. Sudeći po naša poslednja dva meča u Melburnu, moglo se očekivati da ćemo i danas igrati pet setova. Bila je dobra borba i meč se nije razlikovao od prethodnih, osim petog seta", rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta dodao je da je prvi gem petog seta bio odlučujući, pošto je Vavrinka propustio nekoliko brejk lopti.

"U ovakvim mečevima, u kojima igrate za grend slem finale, nekoliko poena odlučuje pobednika. Naravno da sam srećan i zadovoljan što sam prošao dalje. Ponosan sam na svoj borbeni duh. Ali, nivo igre danas nije bio onakav kakav sam želeo", rekao je srpski teniser.

"Kada igrate defanzivno istrošite mnogo snage i tada je on počeo da diktira tempo. U pojedinim poenima sam se mučio da vratim snagu za naredni poen pošto sam mnogo trčao, a on je vraćao mnoge loptice. Ali to me ne zabrinjava, siguran sam da ću biti spreman za finale", dodao je Đoković.

Đoković je naveo da je teško održati koncentraciju i pozitivan stav kada je nivo igre ispod željenog.

"Igrač kakav je Sten, sa ogromnim kvalitetom i snagom će izvući najbolje iz protivnika. Zbog toga je meč otišao u peti set. Nakon toga znao sam da će ključni biti prva dva, tri gema. Tada sam se opustio i nisam osećao toliki pritisak", rekao je on.

Đoković je ostvario 17. pobedu u 20 duela sa Vavrinkom, četvrtim igračem na ATP listi.

"Siguran sam da su svi očekivali meč u pet setova. Naravno, mi nismo to namerno uradili, ali vrlo malo detalja, nekoliko poena i nekoliko udaraca može da reši pobednika. To se i danas dogodilo", rekao je on.

Đoković će u finalu u nedelju od 9.30 igrati protiv šestog tenisera sveta Britanca Endija Mareja. Srpski teniser rekao je da iz mečeva koje je ove godine odigrao u Melburnu može da izvuče više pozitivnih nego negativnih stvari.

"U finalu sam i zbog toga sam došao ovde. Plasman u finale je sjajno dostignuće i to će mi dati samopouzdanje uoči duela", dodao je on.

Đoković i Marej su do sada igrali četiri finala na grend slem turnirima, a srpski teniser ostvario je sve četiri pobede.

"On igra sjajno u poslednjih nekoliko nedelja. Moraću da igram svoj najbolji tenis kako bih pobedio. U finalu nema favorita, ali možda sam u maloj psihičkoj prednosti zbog pobeda u finalima protiv njega. Mislim da on to neće osećati na terenu, biće veoma motivisan da u Melburnu osvoji svoju prvu titulu. Ja ću dati sve od sebe da se to ne dogodi", rekao je Đoković.

Prvi igrač sveta naveo je da je srećan što je Marej u finalu grend slema turnira i da zaslužuje da se bori za trofej.

"On je veliki borac, neko ko je posvećen tenisu. Ima dobar tim oko sebe, dobro radi i to se isplaćuje. Dugo ga poznajem, još otkako smo imali 11,12 godina i sjajno je što možemo da igramo jedan protiv drugog u finalu nekog grend slema", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track