SRAMNI BRITANSKI MEDIJI: Novak je folirant!
Foto: Ap

Napisi o prvom teniseru sveta

SRAMNI BRITANSKI MEDIJI: Novak je folirant!

Tenis -
Indipendent i Telegraf prednjačili: Novinari na Ostrvu, tražeći opravdanje za Marijev debakl, optužili najboljeg tenisera planete

Novinari i analitičari vodećih britanskih medija nastavili su da pravdaju poraz Endija Marija u finalu Australijen opena tražeći u „dobro odglumljenoj povredi“ Novaka Đokovića razloge za krah Marijeve igre u završna dva seta.Za Britance nije važan nijedan servis, bekhend paralela ili skraćena lopta Srbina, zbog kojih je Škot položio oružje u borbi za prvi grend slem u 2015. godini, već ističu njegovo šepanje u trećem setu kao ključni detalj meča.- Gluma se često sreće na juniorskim turnirima, ali i u finalima grend slemova, kad jedan protiv drugog igraju teniseri iz takozvane velike četvorke. Mari je, na pitanje da li naglašavanje fizičkog problema može biti deo legitimne taktike protivnika, odgovorio negativno, ali i dodao i da u tim situacijama drugi igrač ima obavezu da sačuva koncentraciju - napisao je Sajmon Brigs iz Telegrafa i nastavio:- Ostao je gorak ukus posle foliranja u Melburnu. Endi Mari je napustio poprište potpuno sluđen time kako se Đoković od ranjenika za nekoliko minuta pretvarao u elastičnog atletu.

Isfrustriran... Endi Mari
Isfrustriran... Endi Mari

U prošlosti je Pol Njuman iz Indipendenta Marija nazivao „kraljem drame“, ali u Melburnu je, po njegovom mišljenju, samo Đoković „dramio“. Naravno, smišljeno, sa željom da zavara Škota.- Đoković je ličio na pijanca na rolerima, ali onda bi za nekoliko minuta bio spreman da trči kao jagnje u proleće. Kralj drame, a? - pita se Kevin Mičel iz Gardijana.

Prespavao i ohladio glavuENDI ČESTITAO NOVAKU NA TVITERUDan pošto je Australijen open dobio neočekivan epilog, kad su novinari na pres-konferenciji optužili Novaka da se pretvarao da je povređen, od čega se Endi Mari nije ogradio, britanski teniser je - posle prespavane noći - čestitao prvom igraču sveta, i to preko Tvitera.- Spreman sam za povratak u London. Hvala svima što su od Australijen opena napravili tako poseban događaj. Čestitka i Novaku na petoj tituli, neverovatnom rekordu. Hvala svima koji me podržavaju i koji veruju u mene posle teške godine - napisao je Mari.

Ružna prošlostRODIKOV NAPAD NA ĐOKOVIĆAKako bi se stvorila uverljiva slika o Đokoviću kao lošem momku i provokatoru, Britanci su izvukli priču Endija Rodika iz 2008. godine.- Imao sam fizički sukob u svlačionici posle meča s teniserom čije ime neću otkriti, mogu samo reći da se rimuje sa Šmovak Šmoković. Pre meča sam pričao svašta, a on je izašao na teren i razbio me. Posle meča je rekao nešto na moj račun, pa sam ga saterao uz ormar. Međutim, tada sam primetio da je njegov trener za nijansu krupniji i zato sam se smirio - rekao je Rodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track