PRIZNALI PORAZ: Hrvatski teniseri pohvalili Đokovića i Zimonjića
Foto: Tanjug

Nisu mogli više

PRIZNALI PORAZ: Hrvatski teniseri pohvalili Đokovića i Zimonjića

Tenis -
Marin Draganja i Franko Škugor svesni da nisu imali šanse protiv srpskog dubla

Hrvatski teniski reprezentativci Marin Draganja i Franko Škugor izjavili su da su njihovi protivnici u dublu Novak Đoković i Nenad Zimonjić danas odigrali kvalitetan meč u Dejvis kupu.

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se danas u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je posle pobede Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića u dublu protiv Draganje i Škugora povela sa nedostižnih 3:0.

"Oni su danas kao par igrali jako dobar meč, u koji smo pokušali da uđemo na razne načine, da napravimo pritisak, ali nije nam uspelo", rekao je Draganja.

Škugor je rekao da su Đoković i Zimonjić u dublu bili težak zadatak za hrvatski tim, jer su igrali na visokom nivou.

"Bili su težak zadatak za nas, stvarno su igrali na visokom nivou i nama je zaista bilo teško da napravimo nešto više", izjavio je Škugor.

Selektor hrvatske reprezentacije Željko Krajan rekao je da je Đoković osetio da u dubl meču može da osvoji poen za Srbiju, zbog čega je i zamenio Viktora Troickog.

"Novak je osetio da lakše može doći do tog boda i da se taj meč može lakše završiti, što se i pokazalo", rekao je Krajan.

Sutra su na programu uzvratni mečevi u singlu, a najavljeno je da će Đoković igrati protiv Borne Ćorića a Troicki protiv Mate Delića. Hrvatski selektor rekao je da Ćorić neće igrati jer se loše oseća.

"Ćorića ću sigurno poštedeti, jer se loše oseća posle meča sa Troickim", rekao je Krajan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track