(VIDEO: MAJER I SOUZA NISU REKORDERI: Pogledajte najduže mečeve u istoriji tenisa

Zanimljivosti

(VIDEO: MAJER I SOUZA NISU REKORDERI: Pogledajte najduže mečeve u istoriji tenisa

Tenis -
Dva duela igrana su u okviru Dejvis kupa, a jedan na Vimbldonu

Argentinac Leonardo Majer i Brazilac Žoao Souza odigrali su treći najduži meč u istoriji tenisa, a najduži singl meč u istoriji Dejvis kupa.

Majer je slavio sa 7:6, 7:6, 5:7, 5:7, 15:13 nakon šest sati i 42 minuta epske borbe, a taj meč poslužio je kao povod da se podsetimo najdužih mečeva u istoriji "belog sporta".

http://www.youtube.com/watch?v=1WI7d3N3zvU
Džona Iznera i Nikolasa Maua Džon Izner

Amerikanac i Francuz su meč igrali tri dana. Počeli su u utorak, kada su odigrali nešto manje od tri sata tenisa, pre nego što je dvoboj prekinut, da bi nastavili dan kasnije kada je meč zbog dužine i mraka ponovo pomeren za četvrtak. Tokom 11 sati i pet minuta igre oboreno je još nekoliko rekorda, uključujući i najduži set, peti, koji je trajao 8 sati i 11 minuta, najviše gemova u jednom setu (138), najviše gemova u jednom meču (183), najviše asova jednog igrača u jednom meču (Izner – 113) i ukupan broj asova u jednom meču (216).

http://www.youtube.com/watch?v=MSNyWvryBTE

Izner je ispao već u sledećem kolu, jer je manje od 24 sata kasnije ponovo morao na teren, a porazio ga je Tiemo De Baker iz Holandije.

Prethodno, najduži meč u istoriji Vimbldona trajao je 112 gemova i odigran je 1969. godine.

Drugi najduži meč u istoriji tenisa odigran je takođe na Dejvis kupu 2013.godine, između reprezentacije Češke i Švajcarske. Meč je trajao sedam sati i dva minuta.Češki dubl slavio je sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:7(3–7), 24:22. Dubl između Češke i Švajcarske ujedno je i najduži meč ikada igran na Dejvis kupu. Ali, taj poraz nije sprečio Švajcarce da na kraju osvoje salataru.Oborili su rekord star 31 godinu koji su držali Amerikanac Džon Mekinro i Šveđanin Mats Vilander. Njih dvojica su igrali šest sati i 22 minuta, a Mekinro je pobedio sa 3:2, ali u to vreme još nije bilo taj brejkova, pa je gotovo svaki set išao na razliku. U suštini, taj meč je bio i jedan od glavnih razloga uvođenja taj brejka u tenis.

http://www.youtube.com/watch?v=QcI0w1YMR9I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track