(VIDEO) MALA MO PONOVO NA TERENU: Ovacije u Njujorku za Moniku Seleš posle 25 godina!
Foto: Printskrin

Egzibicija u Medison Skver Gardenu

(VIDEO) MALA MO PONOVO NA TERENU: Ovacije u Njujorku za Moniku Seleš posle 25 godina!

Tenis -
Sabatini je u karijeri jednom osvojila gren slem - na US Openu 1990, dok je Selešovoj to pošlo za rukom čak devet puta, uz ukupno 53 titule

NJUJORK - Legendarne teniserke Monika Seleš i Gabrijela Sabatini odigrale su egzibicioni meč u Njujorku i obeležile 25-godišnjicu od čuvenog duela iz novembra 1990. godine u WTA finalu.

Seleš, tada jugoslovenska teniserka u prepunom Medison Skver Gardenu slavila je sa 3:2 u setovima.

Dve i po decenije kasnije, u istoj dvorani, sada Amerikanka Seleš i Sabatini, odigrale su egzibiciju, a Argentinka je pobedila rezultatom 8:5. Publika ih je pozdravila ovacijama, a mnogi su prokomentarisali kako se po izgledu 44- godišnje Sabatini i 41-godišnje Seleš, ne može naslutiti da je prošlo dve i po decenije.

Sabatini je u karijeri jednom osvojila gren slem - na US Openu 1990, dok je Selešovoj to pošlo za rukom čak devet puta, uz ukupno 53 titule.

Kako je podsetio argentinski list "Klarin", Seleš je u svojoj autobiografiji navela da je Sabatini bila jedina teniserka iz tadašnjeg svetskog vrha koja joj je pružila podršku, nakon što je 1993. godine preživela monstruozan napad nožem na turniru u Hamburgu.

Bugarin Grigor Dimitrov je u drugoj egzibiciji dana pobedio Rodžera Federera sa 6:2, 1:6, 7:5.

To je bila prva pobeda 23-godišnjeg Bugarina protiv Švajcarca koji protiv njega vodi sa 3:0 u zvaničnim mečevima.

http://www.youtube.com/watch?v=902kC74R1AQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track