VELIKI PREOKRET SRPKINJE: Janković u osmini finala Indijan Velsa
Foto: Fonet

Iscpljući meč pripao Jeleni

VELIKI PREOKRET SRPKINJE: Janković u osmini finala Indijan Velsa

Tenis -
U borbi za četvrtfinale Jankovićeva se sastaje sa Švajcarkinjom Belindom Benčić, trenutno 37. na WTA listi, koja je priredila iznenađenje savladavši petu teniserku sveta, Dankinju Karolinu Voznjacki sa 6:4, 6:4

INDIJAN VELS - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Indijan Velsu pošto je kasno večeras u šesnaestini finala savladala Amrikanku Medison Kiz u tri seta - 5:7, 6:4, 6:3.

U iscrpljujujućoj, dva sata i 18 minuta dugoj borbi Jankovićeva je dugo tražila rešenje da sruši otpor uporne, 10 godina mlađe protivnice.

Pronašla ga je u šestom gemu trećeg seta, kada je brejkom izjednačila na 3:3, da bi potom rutinski dobila preostala tri gema, ponajviše zahvaljujući iskustvu.

Tri izgubljena gema na svoj servis koštala su Srpkinju prvog seta, ali je u nastavku susreta poboljšala igru, smanjila broj grešaka i bila mnogo sigurnija i aktivnija, pa je zasluženo izjednačila na 1:1.

Završni deo duela nije počeo dobro, jer je Amerikanka povela sa 2:0, međutim, Jankovićeva nije posustajala i kada je nakon 3:3 osvojila gem na svoj servis otpor američne teniske nade definitivno je bio slomljen.

Bila je ovo druga pobeda srpske teniserke u njihovom trećem međusobnom okršaju.S druge strane, Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala pošto je poražena od Francuskinje Karoline Garsije sa 6:2, 5:7, 6:2."Kao da me je gađala bombama ili mecima, i to konstantno, tokom dva i po sata igre! Mnogo jako šalje lopticu. Mislim da je ona, možda uz Serenu, verovatno najjača što se toga tiče u ženskoj konkurenciji, bar u ovom trenutku. Udara lopticu neverovatnom brzinom. Ma, neverovatno. Nije bilo lako, probala sam da se nekako držim u meču, da vraćam te loptice koliko god mogu. Nije me baš puštala da se uđem u neki svoj ritam", rekla je Jankovićeva posle pobede. Ona je dodala da je strpljenje bilo ključ za ovaj uspeh.

"Ona vas prosto zgromi svojim udarcem, nisam mogla često ni da pogodim lopticu. Zato sam morala da čekam svoje šanse. Igrala sam poen po poen, držala se i - pobedila. Svakim novim poenom koji sam osvajala, raslo mi je samopouzdanje", rekla je Jankovićeva.

Turnir se igra za nagradni fond od 5,38 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track