LJUBIČIĆ BRANI ĐOKOVIĆA: Neki lome rekete, a Nole viče i izvini se
Foto: AP

Hrvat stao na Novakovu stranu

LJUBIČIĆ BRANI ĐOKOVIĆA: Neki lome rekete, a Nole viče i izvini se

Tenis -
Hrvatski mediji osuli su drvlje i kamenje po srpskom teniseru, a nekadašnji treći igrač sveta štiti kolegu

Bivši hrvatski teniser Ivan Ljubičić stao je u zaštitu Novaka Đokovića.

Hrvatski mediji žestoko su osudili vikanje najboljeg svetskog tenisera ka svom boksu tokom finala Mastersa u Majamiju protiv Endija Mareja.

Nekadašnji svetski reket "broj tri" Ivan Ljubičić opravdao je Đokovićev postupak. Novakov krik uplašio je jednog skupljača loptica što je dodatno dalo "težinu" situaciji.

"Bilo je slučajno. Nije Nole hteo da uplaši dečaka, gledao je ka svom boksu. Kritike su definitivno preterane i bezrazložne. Mnogo se tenisera dere na terenu, a malo ko se izvinio kao što je to Novak učinio. Korektno od njega", rekao je 36-godišnji Ljubičić, sadašnji trener kanadskog tenisera Miloša Raonića.

On savetuje najboljeg svetskog tenisera da se ne osvrće na kritike.

"Ljudi žele da ni od čega naprave neki slučaj, a to svakako nije Novakov problem. Poznajem ga, pravi je sportista", dodao je Ljubičić.

Hrvat je pojasnio specifičnosti tenisa kao pojedinačnog sporta zbog čega i dolazi do ovakvih i sličnih situacija.

"Znam kako je kada si sam na terenu protiv rivala. Goriš iznutra, nastojiš da izbacišm negativnu energiju, da održiš koncentraciju... Neki mrmljaju, drugi lome rekete kao što su to činili Ivanišević i Safin, a sve je to ljudski", zaključio je Ivan Ljubičić.

Zanimljivo je da Ljubičić brani Đokovića, čiji je stil igre iskritikovao pre samo nekoliko dana. Tada je izjavio da su Đoković i Marej dosadni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track