(VIDEO) PUKAO RODŽER: Vavrinka deklasirao Federera u četvrfinalu Rolan Garosa
Foto: Reuters

Sten prvi put u polufinalu

(VIDEO) PUKAO RODŽER: Vavrinka deklasirao Federera u četvrfinalu Rolan Garosa

Tenis -
Mlađi Švajcarac lako i ubedljivo savladao starijeg 6:4, 6:3, 7:6.

Stanislas Vavrinka dobio je švajcarsko četvrtfinale Rolan Garosa deklasiravši Rodžera Federera u tri seta - 6:4, 6:3, 7:6.

Vavrinka će se u polufinalu sastati sa Žoom Vilfredom Congom, koji je posle maratona pobedio Keija Nišikorija 3:2 (6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3).

Bio je to 19. duel dvojice Švajcaraca i tek treća pobeda četiri godine mlađeg Vavrinke, a prva posle tri uzastopna poraza.

Deveti teniser sa ATP liste u potpunosti je dominirao i u svim segmentima igre nadvisio drugog igrača sveta. I statistika govori tome u prilog: Vavrinka je imao 43 vinera, a Federer samo 28.

Na terenu su proveli samo malo više od dva sata.

"Ovo je jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri", rekao je 30-godišnji Vavrinka odmah posle meča i apostrofirao teške uslove za igru:

"Bilo je teško, sve vreme je duvao jak vetar, ali izgleda da sam se ja bolje snašao".

Vavrinki je do sada najveći uspeh na pariskom gren slemu bio plasman među osam najboljih i to 2013. godine. Ako se izuzme Australijan open na kome je trijumfovao 2014, njemu je ovo tek drugi gren slem polufinale u karijeri. Prethodno je tako daleko stigao samo na US openu 2013.

Federer je jedini osvajač Rolan Garosa u eri Rafaela Nadala, koja traje još od 2005. Švajcarac je iskoristio eliminaciju Španca od Šveđanina Robina Soderlinga, pa je 2009.

U preostalim četvrtfinalima sutra se sastaju Novak Đoković - Rafael Nadal i Endi Marej - David Ferer. Pobednici tih duela srešće se u polufinalu.

Nagradni fond Rolan Garosa je 28 miliona evra.

http://www.youtube.com/watch?v=YWEl5EEDWLg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track