ZAPUŠIO USTA BRITANCIMA: Novak Đoković priznao da razgovara sa trenerima tokom mečeva, ali pogledima
Foto: AP

Šampion i van terena

ZAPUŠIO USTA BRITANCIMA: Novak Đoković priznao da razgovara sa trenerima tokom mečeva, ali pogledima

Tenis -
Prvi reket sveta ne dozvoljava da ga Britanci izbace iz takta pred Vimbldon, što im je očigledno cilj

Britanci ne biraju sredstva ne bi li ponovo videli svog predstavnika na vimbldonskom tronu. Endi Marej je pre dve godine podigao najvredniji pehar u teniskom sportu što je bilo prvi put posle 77 godina da na londonskom gren slemu trijumfuje domaći takmičar. Prošle godine se trofej vratio u vlasništvo Novaka Đokovića, koji je i sada prvi favorit. Shodno tome, Britanci smatraju da je Srbin najveća prepreka Mareju na Vimbldonu koji počinje sutra.

I zato pokušavaju da nesportskim radnjama izvrše pritisak na prvog reketa sveta. To je više nego očigledno, jer tamošnji mediji pokušavaju da stvore sliku o Srbinu kao prevarantu. Naime, "Miror" je, gle čuda dva dana pred start Vimbldona, objavio priču o tome kako Đoković tokom mečeva komunicira sa trenerima u svom boksu, što nije dozvoljeno.

Međutim, Đoković ne bi bio najbolji na svetu kada ne bi znao da se nosi sa svakakvim situacijama i na terenu i van njega.

"Ne može se nazvati varanjem to što se tokom mečeva gledamo. To je poseban način komunikacije. Jer, ja na poseban način doživljavam njihove reakcije, kao što oni na specifičan način preživljavaju ono što ja radim na terenu. Jedan takav pogled može da mi da dodatnu dozu samopouzdanja. Ne mora ništa da mi kaže, ni gde da serviram ni šta da odigram, dovoljno je da me na taj način ohrabri. U današnje vreme, kada se sve snima, ne bi moglo da prođe neopaženo da mi pokaže kik servis ili slajs ili nešto treće", rekao je Đoković.

On je priznao da igrači ponekad namerno, u pauzi između poena, krenu po peškir baš na stranu gde im je boks, ali ne razgovora radi, već da bi uhvatili neki pogled ohrabrenja.

"Tu su i supervizor i glavni sudija koji odlučuju da li neko krši pravila ili ne. Sve dok je to nešto što se može tolerisati, u okviru normalne komunikacije, u redu je”, zaključio je Novak Đoković.

Đoković i Marej ne mogu da se sretnu na Vimbldonu pre finala. Novak u odbranu krune kreće protiv Filipa Kolšrajbera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track