BRUKA: Ni Švajni ne pomaže, Ana ispala od 158. igračice sveta
Foto: Reuters

Okliznula se na travi Vimbldona

BRUKA: Ni Švajni ne pomaže, Ana ispala od 158. igračice sveta

Tenis -
Ana Ivanović izgubila meč drugog kola od Betani Matek Sands 3:6, 4:6

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je meč drugog kola Vimbldona od Amerikanke Betani Matek Sands - 3:6, 4:6.

Meč je trajao samo 69 minuta.

Amerikanka je 158. igračica sa WTA liste, ali je u potpunosti nadigrala sedmu teniserku sveta. Ani nije pomoglo ni prisustvo dečka Bastijana Švajnštajgera na tribinama.

Matek Sands će se u trećem kolu sastati sa Belindom Benčić iz Švajcarske.

Ani Ivanović Vimbldon nikada nije bio među omiljenim turnirima, nije joj ovo prvi put da ispada u ranoj fazi takmičenja, ali igrama u poslednje vreme, a naročito na Rolan Garosu na kome je stigla do polufinala, uluila je nadu svojim navijačima da i na londonskom gren slemu konačno može daleko da dogura. Ipak, od toga nije bilo ništa.

Beograđanka je sa Vimbldona već ispadala u drugolm kolu pre dve godine, a 2010. je čak eliminisana na startu. Najbolji rezultat ostvarila je 2007. kada je stigla do polufinala.

Ivanovićeva u današnjem meču nije bila dovoljno agresivna, o čemu svedoči i da je rivalka imala 32 direktna poena, a Ana samo 15. Amerikanka je realizovala tri od četiri brejk lopte, a Srpkinja samo jednu od osam. Zato je Ana Ivanović zasluženo poražena.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA:

2. SET

Matek Sands je u drugom setu iskoristila jedinu brejk loptu za 2:1, a Ana je sve svoje tri propustila da realizuje, pa je nadomak velikog trijumfa. Zamalo Amerikanka još jednom nije oduzela Ivanovićevoj servis, imala je šansu pri vođstvu od 4:2, ali se srpska teniserka izvukla i smanjila na 3:4. Ipak, Ivanovićeva nije imala snage da uzvrati udarac, Matek Sands je sačuvala svoj servis do konačnih 6:4.

1. SET

Amerikanka je već u drugom gemu napravila brejk i stekla veliku prednost. Ana je napravila dve duple greške, još uvek nije našla ritam.

Srpska teniserka je konačno u četvrtom gemu uspela da osvoji servis i smanji vođstvo rivalke na 1:3. Odmah zatim Ana je vratila brejk pošto je iskoristila drugu šansu i smanjila na 2:3.

Sedma teniserka sveta nije uspela da nastavi u istom ritmu i stigne do izjednačenja, već je dopustila Amerikanki da napravi novi brejk za 2:4.

Sends je uspela da sačuva svoje servise i na kraju posle 35 minuta osvoji prvi set sa 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track