(VIDEO) VIKTOR PROKOCKAO 2:0 U SETOVIMA: Troicki posle drame zaustavljen u osmini finala Vimbldona
Foto: Fonet

Pospišil posle velikog preokreta do pobede

(VIDEO) VIKTOR PROKOCKAO 2:0 U SETOVIMA: Troicki posle drame zaustavljen u osmini finala Vimbldona

Tenis -
Troicki je vodio 2:0 u setovima, ali je dozvolio kanadskom teniseru da napravi preokret i da dođe do pobede

LONDON - Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u osmini finala izgubio od Kanađanina Vaseka Pospišila 3:2 u setovima.Troicki je vodio 2:0 u setovima, ali je na kraju Kanađanin napravio veliki preokret i stigao do pobede. Troicki je dobio prva dva seta 6:4, 7:6, a onda je izgubio naredna tri 4:6, 3:6, 3:6.Troicki je imao veliku prednost od 2:0 u setovima, igrao jako dobro, sve do 4:4 u trećem i 30:0 na njegov servis. Tada je usledio neverovatan pad koncentracije, što je Kanađanin iskoristio, stekao veliku psihološku prednost, sjajno servirao i došao do trijumfa. Meč je trajao dva sata i 39 minuta.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

TOK MEČA:

3:6 - Kraj meča3:5 - Brejk Pospišila3:4 - Pospišil vodi 4:33:3 - Troicki ponovo osvaja gem. Velika borba u petom setu. Jelena Janković vodi 3:1 protiv Radvanske

2:3 - Pospišil se ne predaje

2:2 - Viktor se namučio, ali je osvojio gem1:2 - Pospišil ponovo vodi1:1 - TroIcki stiže do izjednačenja0:1 - Pospišil dobija prvi gem u petom setu

Četvrti set - Kanađanin je na startu iskoristio pad Troickog i rutinski priveo set kraju iskoristivši to što Viktor nije uspeo da se oporavi od gubitka trećeg seta.

3:6 - Novi brejk Pospišila za izjednačenje u setovima. Troicki se predao u ovom gemu, posle 0:40, dobio je poen, ali to je bilo sve od njega.

3:5 - Vasek ne popušta, dobija gem sa "nulom" i dolazi na korak od seta i izjednačenja.

3:4 - Na 30:30 Troicki je odservirao dva asa. Potera se nastavlja.

2:4 - Viktor pokušava da napravi pritisak na rivala, ali Kanađanin za sada uspeva da se odupre.

2:3 - Viktor bez problema smanjuje, ali i dalje ima brejk "minusa".

1:3 - Pospišil ne servira tako dobro, ali ni Viktor ne riternira kao u prethodnom delu meča, pa Kanađanin nema mnogo muka na svoj servis.

1:2 - Troicki je prekinuo seriju protivnika.

0:2 - Kanađanin dobija opeti gem zaredom.

0:1 - Brejk Pospišila! Troicki je očigledno uzdrman gubitkom seta. Kanađanin je i treći put do brejk lopte došao posle 30:0 za Viktora. I ovaj put je, kao i krajem drugog seta, iskoristio prvu šansu.

Treći set - Troicki je bio znatno sigurniji kada je servirao nego rival, međutim, doživeo je pad u igri u devetom gemu, izgubio četiri uzastopna poena, što je Pospišilu donelo brejk, a ubrzo zatim i set.

4:6 - Vasek lako "potvrđuje" brejk i osvaja set.

4:5 - Pospišil napravio brejk! Kao i u jedinom prethodnom gemu u kome je Kanađanin imao brejk šanse (drugi gem drugog seta) i sada je od 30:0 došao do 30:40, s tim što je ovaj put iskoristio priliku. Sada će servirati za osvajanje seta.

4:4 - Posle dva gema sa izvesnim problemima na svoj servis, Pospišil je ovaj dobio lako.

4:3 - Za razliku od protivnika, Viktorov početni udarac ne slabi.

3:3 - Troicki je zapretio, bilo je 40:40, ali Kanađanin je onda dva puta dobro odservirao i dobio gem. Ipak, Pospišil više nije tako siguran na svoj servis kao u drugom setu.

3:2 - Viktor je nemilosrdan kada sevira.

2:2 - Kanađanin je imao malo problema, ali je uspeo da izjednači.

2:1 - Troickog služi servis, što ga dovodi u poziciju da lako osvaja gemove koje počinje.

1:1 - Pospišil je uzvratio na sličan način.

1:0 - Viktor je lako dobio prvi gem trećeg seta.

Drugi set - Serveri su bili izuzetno sigurni ako se izuzme drugi gem u kome se Troicki suočio sa tri brejk lopte, jedine koje je Pospišil imao na meču. Pobednika seta odlučio je taj-brejk u kome je, utisak je, do izražaja došao veći kvalitet Viktora Troickog.

http://www.youtube.com/watch?v=D5SpaZowecQ

7:6 - Troicki je dva puta imao mini brejk zaostatka, ali je od 3:4 dobio četiri uzastopna ponea i dobio taj-brejk. Pospišil je napravio mini brejk već za 2:0, Troicki mu je brzo uzvratio za 2:3. Međutim, Srbin je ponovo pogrešio i rivalu omogućio novi mini brejk - 4:3, ali mu se Kanađanin revanširao duplom servis greškom - 4:4. A onda je Viktor fantastičnim lobom došao do 5:4, posle čega je imao dva servisa, koje je realizovao.

6:6 - Viktor je uzeo 18 uzastopnih poena na svoj servis! O osvajaču drugog seta odlučivaće taj-brejk.

5:6 - Serija je prekinuta. Troicki je osvojio dva poena na servis protivnika, ali više od toga nije mogao.

5:5 - I u petom uzastopnom gemu igrač koji riternira nije osvojio poen.

4:5 - Kanađanin ne posustaje sa gromovitim servisima. Ovo je četvrti gem zaredom koji serveri osvajaju "sa nulom".

4:4 - Još jedan brz gem bez neizvesnosti.

3:4 - Ovaj i prethodni gem trajali su tek nešto više od dva minuta, jer su serveri bili ubitačni.

3:3 - Konačno Srbin ponovo lako dobija gem.

2:3 - Nastavlja Kanađanin da melje kada servira.

Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube

13:31 - Troickog i na ovom meču sa tribina bodri glumica i manekenda Aleksandra Đorđević.

A photo posted by @aleksandradjordjevic on Jun 24, 2015 at 12:21pm PDT

2:2 - U drugom setu Troicki teže dobija gemove na svoj servis nego Pospišil. Doduše, u ovom nije imao mnogo problema, ali je ponovo napravio duplu servis grešku za 40:30...

1:2 - Pospišil ponovo lagano dobija gem...

1:1 - Viktor je spasio tri brejk lopte! Poveo je 30:0, Pospišil je smanjio na 30:15, a onda je Srbin napravio dve uzastopne duple servis greške omogućivši rivalu prvu brejk loptu na meču. Troicki je izjednačio, Kanađanin dobio sledeći poen, pa još jednom po istom tom scenariju. Na kraju, gem je završen kada je Viktor poslao dva projektila iz servisa.

0:1 - Kanađanin je nastavio tamo gde je stao u prvom setu, bez izgubljenog poena je uzeo uvodni gem drugog seta.

ZANIMLJIVO: Pospišil ima svesku iz koje između setova čita šta treba da radi protiv rivala tog dana, kao i određene motivacione poruke. To nije slučaj samo danas protiv Troickog, već je isto činio i tokom prethodnih mečeva.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi set - Trajao je samo 26 minuta. Troicki je igrao sigurno, napravio jedan brejk i rutinski dobio set. Izgubio je samo četiri poena na svoj servis i napravio samo jednu grešku.

6:4 - Ključni poen ovog gema bio je pri vođstvu Troickog od 30:15. Bila je to najduža razmena udaraca na meču, a završena je divnom bekhend paralelom Viktora.

5:4 - I četvrti od pet gemova na svoj servis Pospišil je lako dobio, ali onaj jedan, kada je Troicki napravio brejk za 2:1, omogućio je srpskom teniseru da u sledećem gemu servira za osvajanje prvog seta.

5:3 - Prvi put je Pospišil koliko-toliko zapretio na Viktorov servis, imao je 15:30, ali onda je srpski teniser osvojio tri naredna poena.

4:3 - Posle brejka "pretrpljenog" u trećem gemu, Kanađanin se vratio u ritam, bar kada je reč o gemovima u kojima ima početni udarac.

4:2 - Srbin i dalje nema problema u gemovima kada servira.

http://www.youtube.com/watch?v=J6kwMurZ0RM

3:2 - Pospišil je prekinuo Viktorovu seriju, dobivši prvi gem na meču, koji nije završen sa nulom.

3:1 - Uzevši 12 poena zaredom Troicki je uspeo da potvrdi brejk i stekne veliku prednost na polovini prvog seta.

2:1 - Troicki je napravio brejk! I to bez izgubljenog poena!

1:1 - Istom merom uzvratio je Viktor. Prva dva gema trajala su samo dva minuta, a igrači koji su primali servis nisu osvojili ni poen.

0:1 - Pospišil je meč otvorio sigurnim gemom na svoj servis.

12:41 - Meč je počeo...

12:09 - Troicki se posle dobrih rezultata na Vimbldonu našao u centru pažnje, pa je, između ostalog, odgovarao navijačima na zanimljiva pitanja. Saznajte da li bi se Viktor slikao go za muški magazin...

12:03 - Kanadski teniser je na putu do osmine finala najpre u prvom kolu savladao Francuza Vinsenta Milota sa 7:6, 3:6, 6:7, 7:6, 6:3, zatim je u drugoj rundi bio bolji od Italijana Fabija Fonjinija rezultatom 6:3, 6:4, 1:6, 6:3, da bi posle velike drame i pet setova slomio otpor ljubimca domaće publike, Britanca Džejmsa Vorda sa 6:4, 3:6, 2:6, 6:3, 8:6.

Vasek Pospišil, Foto: AP
Vasek Pospišil, Foto: AP

11:51 - Viktor Troicki je trijumfom protiv Nemca Dastina Brauna u trećem kolu izjednačio je svoj najbolji rezultat na Vimbldonu iz 2012. godine. Srpski teniser je u prvom kolu pobedio Kazahstanca Aleksandra Nedovjecova sa 6:1, 6:4, 3:6, 6:3, potom je u narednom kolu slavio u duelu protiv novopečenog Britanca Aljaža Bedenea rezultatom 6:4, 3:6, 6:2, 6:4, dok je u trećem kolu iz daljeg takmičenja izbacio već pomenutog Brauna sa 6:4, 7:6, 4:6, 6:3.

11:44 - Vasek Pospišil ima 25 godina, a najbolji plasman mu je 25. pozicija u januaru prošle godine. U dosadašnjoj karijeri nije osvojio nijednu titulu u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u igri parova četiri puta podizao pehar, uključujući i prošle sezone titulu na Vimbldonu u paru sa Amerikancem Džekom Sokom. Plasmanom u osminu finala singla ostvario je najbolji rezultat u karijeri na gren slem turnirima, do sada je najdalje stizao do trećeg kola, i to oba puta u Melburnu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track