Preminuo Noletov deda Vlada
Foto: Saša Pavlić

Srce nije izdržalo

Preminuo Noletov deda Vlada

Tenis -
Najboljeg igrača sveta je ta informacija dočekala na poslednjem treningu pred meč sa Aleksandrom Dolgopolovim nakon čega je u suzama napustio pomoćni teren u Monte Karlu

Tužna vest!

Vladimir Đoković, deda Novaka Đokovića preminuo je danas u 83. godini posle duge i teške bolesti. Najboljeg igrača sveta je ta informacija dočekala na poslednjem treningu pred meč sa Aleksandrom Dolgopolovim nakon čega je u suzama napustio pomoćni teren u Monte Karlu. U prvi mah se pojavila informacija da bi Nole mogao da odustane od turnira u "Kneževini", ali on je ipak odlučio u dogovoru sa organizatorima turnira i svojim stručnim štabom da nastavi takmičenje.

Đoković je bio izuzetno vezan za dedu Vladimira. Čak je osvajanje poslednjeg turnira u Majamiju posvetio njemu, napominjući da je od njega imao priliku dosta stvari da nauči.

- Želeo bih da ovaj trijumf posvetim svom dedi Vladimiru, koji mi je sve ove godine šalje beskrajnu podršku i pozitivnu energiju. Uvek nasmejan i spreman za šalu, moj junak i borac koji se nikad ne predaje. Tako je i mene naučio - napisao je Đoković posle osvajanja Majamija na Tviteru.

Pokretačka snaga u životu

Novak Đoković je stalno isticao da je deda Vladimir dosta uticao na njegov razvoj i da je dok je bio mali najviše vremena provodio sa njim. On je u njegovom stanu na Banjici odrastao, pre nego što je krenuo ozbiljnije u svet tenisa. Nole je svaki slobodan trenutak kad dođe u Beograd koristio da provede sa dedom i da mu je on bio pokretačka snaga u životu.

http://www.youtube.com/watch?v=knHNjNOzdTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track