(VIDEO) NIŠTA OD ŠPANSKOG ČUDA: Serena Vilijams pregazila Muguruzu i osvojila Vimbldon
Foto: Reuters

Amerikanka pokazala da je nedodirljiva

(VIDEO) NIŠTA OD ŠPANSKOG ČUDA: Serena Vilijams pregazila Muguruzu i osvojila Vimbldon

Tenis -
Serena je trijumfom u Vimbldonu stigla od šeste titule na ovom gren slem turniru

VIMBLDON - Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je titulu bna Vimbldonu.Serena Vilijams je danas u finalu pobedila špansku teniserku Garbinu Muguruzu 2:0, po setovima 6:4, 6:3.Ovo je bio četvrti međusobni duel američke i španske teniserke, a treći trijumf Serene. Amerikanka je stigla do 68. trofeja u karijeri, a četvrte titule u ovoj sezoni. Muguruza je ostala na jednoj titulu u karijeri.

Serena je trijumfom u Vimbldonu stigla od šeste titule na ovom gren slem turniru. Ovo je bila njena 21. gren slem titula.

http://www.youtube.com/watch?v=Af82Ro3Q27U
http://www.youtube.com/watch?v=rmobm-a4rRc

Serena Vilijams je rekla je posle trijumfa u današnjem finalu turnira u Vimbdonu da je presrećna zbog još jednog grend slem trofeja."Osećaj je mnogo dobar. Ne mogu da verujem da stojim ovde sa još jednim "Serena slemom". Strava je! Bilo je zadovoljstvo i privilegija da još jednom igram na ovom mestu i da mu toliko dam", rekla je Vilijamsova posle meča."Garbinje je odigrala veoma dobar meč. Ni u jednom trenutku nisam znala kada će biti kraj susreta, jer se ona borila do samog kraja u svakom poenu. Uskoro će Muguruza držati ovaj trofej. Srećna sam jer je meč bio dobar", kazala je Vilijamsova. Muguruza kojoj je ovo bilo prvo grend slem finale, rekla je da joj je već samo to ostvarenje snova.

"Finale grend slema, posebno Vimbldona, je za mene ostvarenje snova. Čestitam Sereni, pokazala je da svetski broj jedan. Mnogo sam uživala u ovom finalu... Sada ne mogu da pričam, tresem se... Nemam reči da opišem svoja osećanja, srećna sam što sam ovde", rekla je Muguruza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track