ODRIČU SE LEGENDI: Španci ne poštuju Rafaela Nadala i Ikera Kasiljasa
Foto: Ap

Ćavi opleo po sunarodnicima

ODRIČU SE LEGENDI: Španci ne poštuju Rafaela Nadala i Ikera Kasiljasa

Tenis -
Ne sme da se dogodi da nema dovoljno poštovanja prema iskusnim španskim sportistima, napisao je bivši fudbaler Barselone

Ružan rastanak Reala i legendarnog golmana Ikera Kasiljasa posle 25 godina provedenih u klubu dokaz je da Španci ne poštuju svoje sportske legende, među kojima je i Rafael Nadal, tvrdi bivši fudbaler Barselone Ćavi Ernandes.

Ćavi je napisao kolumnu o odlasku Ikera Kasiljasa iz Reala. Njih dvojica su zajedno igrali u španskoj reprezentaciji, dok su u klubovima bili veliki rivali.

"Ovo što se događa Ikeru ostavlja gorak okus u ustima. Poslednjih godina nisam video da uživa u fudbalu kao pre. Danas se čini ogorčen i mislim da bi se svi u Španiji trebali da se zamisle nad tim. On odlazi u Porto gde će ga dočekati kao heroja i tamo će ga više ceniti nego ovde", napisao je Ćavi.

Ćavi, koji je nedavno napustio Barselonu i potpisao za katarski Al Sad, dodaje da Kasiljas nije jedina legenda koje se Španci tako lako odriču.

"Ne sme da se dogodi da nema dovoljno poštovanja prema iskusnim španskim sportistima, da ljudi zanemaruju sve ono što su učinili za sport i umesto toga da se koncentrišu na nedostatke, ponekad i sa zlom namernom. To se događa i Rafi Nadalu, najboljem španskom sportisti svih vremena."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track