Jelena kreće na Pavljučenko u 13 sati
Foto: TSS

Polufinale Fed kupa

Jelena kreće na Pavljučenko u 13 sati

Tenis -
Očekuju nas teški dueli, jer ruska reprezentacija je izuzetno kvalitetna. Teren je sve bolji. Imali smo dva lepa treninga, polako se prilagođavamo, čak smo uspeli da odemo do pravoslavne crkve i Crvenog trga, što je uvek lepo videti - kazala je Ivanovićeva
1 / 4 Foto: TSS

MOSKVA - Anastasija Pavljučenko i Jelena Janković otvoriće u subotu meč polufinala Svetske grupe FED kupa između Rusije i Srbije, odlučeno je žrebom u Moskvi.Posle meča između Pavljučenko i Janković, koji je zakazan za 13 sati po našem vremenu na teren će izaći Svetlana Kuznjecova i Ana Ivanović.

- Očekuju nas teški dueli, jer ruska reprezentacija je izuzetno kvalitetna. Teren je sve bolji. Imali smo dva lepa treninga, polako se prilagođavamo, čak smo uspeli da odemo do pravoslavne crkve i Crvenog trga, što je uvek lepo videti - kazala je Ivanovićeva.

Drugog dana meča u nedelju, od 12 sati po našem vremenu, prvo igraju Pavljučenko i Ivanović, a zatim Kuznjecova i Janković.

U nedelju Fed kup kreće u 12 časova, a prva na teren izlazi Ana Ivanović, koja će igrati s Pavljučenkovom, dok bi drugi okršaj igrali Jelena Janković i Svetlana Kuznjecova. U dublu bi trebalo da nastupaju Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić protiv Marije Kirilenko i Jelene Vesnine.

Pobednik ovog duela boriće se za trofej u FED kupu protiv boljeg iz drugog polufiunala u kome se sastaju Češka i Italija.

Sve je mogućeTeniska reprezentativka Srbije Jelena Janković izjavila je da su sve opcije otvorene pred polufinalni meč sa Rusijom u Fed kupu."Rusija ima teniserke koje igraju sjajno za ekipu, uprkos slabijim rangiranjima. Imaju i visko rangirane teniserke koje ne igraju najbolje za reprezentaciju", rekla je Jelena Janković.

Srpska reprezentativka Aleksandra Krunić je izjavila da je za dalji plasman najbitnije da se u ekipi održi dobar timski duh."Naporno se spremamo za meč, ali teren nije baš u najboljem stanju", rekao je selektor reprezentacije Srbije Dejan Vraneš, izrazivši uverenje da će se do početka duela ispraviti svi nedostaci.

Ruska reprezentativka Elena Vesnina izjavila je da je Srbija veoma motivisana."Srbija nikada nije bila u finalu, a borba u polufinalu sa Rusijom je sigurno veliki motiv", ocenila je Elena Vesnina.Ruska reprezentativka Anastasija Pavljučenkova rekla je da je sigurna u igru svoje ekipe, koja je u prednosti zbog domaćeg terena."Imam podrušku svih u reprezentaciji, međusobno se bodrimo, ali imamo i podršku publike", izjavila je Anastasija Pavljučenko pred polufinalni duel.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track