(VIDEO) KARLOVIĆ PONOSAN: Uvek ću se sećati trijumfa nad Đokovićem, delovalo je nemoguće pobediti
Foto: AP

Novaku sa Hrvatom nije lako

(VIDEO) KARLOVIĆ PONOSAN: Uvek ću se sećati trijumfa nad Đokovićem, delovalo je nemoguće pobediti

Tenis -
Hrvatski teniser je istakao da je pobeda nad Novakom na turniru u Dohi posebna

Hrvatski teniser Ivo Karlović istakao je da je pobeda nad Novakom Đokovićem na turniru u Dohi posebna i da će je se uvek sećati.Karlović je početkom godine savladao Đokovića u polufinalu ATP turnira u Dohi rezultatom 6:7, 7:6 , 6:3, što mu je najveća pobeda ove sezone, i jedan je od retkih tenisera koji ima pozitivan skor sa Novakom – pobedio ga je tri puta, uz samo jedan poraz.

„Pobeda nad Đokovićem ove godine je bila neverovatna, naročito kada se u obzir uzme činjenica da je u poslednje vreme dominirao i nekada se činilo da ga je nemoguće pobediti. Sećaću se te pobede i uvek znati da je bila neverovatna“, rekao je Karlović.

Ivo je verovatno najbolji server na svetu – ove godine je oborio rekord sa 45 asova u meču na tri dobijena seta i sada je na broju od 9.929 as udaraca tokom karijere. Iako ima 36 godina želi da na prvom mestu večne liste pretekne sunarodnika Gorana Ivaniševića koji je tokom karijere odservirao 10.183 asa.

„Nema sumnje da mi je cilj da prestignem Gorana. Nije toliko daleko i voleo bih da ga stignem ove godine, posebno jer uvek ističe da bi bio srećan da oborim njegov rekord. Ako se to desi, biće fantastično za mene“, dodao je Hrvat.

Možda bi pozne godine mogle da mu otežaju sustizanje Ivaniševića.

„Igraću do 50. godine. Isto sam se ovako osećao i kada sam imao 28-29 godina. Veoma sam zdrav i popravio sam plasman. I dalje uživam u putovanjima i učestvovanju na velikim turnirima. Dokle god je sve dobro, ne razmišljam o kraju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track