(VIDEO) OPUŠTEN I U MONTREALU: Pročitajte zašto Đoković ne prihvata ulogu favorita na Rodžers kupu
Foto: Reuters

Najbolja godina u životu

(VIDEO) OPUŠTEN I U MONTREALU: Pročitajte zašto Đoković ne prihvata ulogu favorita na Rodžers kupu

Tenis -
Najbolji svetski teniser ne brani mnogo poena na turnirima US open serije, na kojoj startuje mečom sa boljim iz duela Beluči - Kuevas

Srpski teniser Novak Đoković se vraća na teren posle jednomesečne pauze.

Prvi reket sveta nije odigrao nijedan meč od trijumfa na Vimbldonu, a sada će pokušati da treći put u karijeri osvojio "Rodžers kup". Ove sezone muški turnir igra se u Montrealu (svake godine Toronto i Montreal menjaju domaćinstva teniserima i teniserkama) i označava start na US open seriji za Đokovića, koji se prošle godine nije proslavio na severnoameričkoj turneji.

Novak je u 2014. na "Rodžers kupu" i u Sinsinatiju, jedinom turniru Masters serije na kome nikada nije pobedio, stao već u trećem kolu pred kasnijim osvajačem trofeja u Torontu Žoom Vilfredom Congom, odnosno pred Špancem Tomijem Robredom. Na kraju je na US openu poražen od Keija Nišikorija u polufinalu.

"Ne znam da li sam favorit u Montrealu ove godine. U istoj sam poziciji kao i svi ostali igrači, boriću se za trofej. Tako razmišljam pred početak turnira“, rekao je Novak.

On je "Rodžers kup" osvajao 2007, 2011. i 2012. godine.

Ove sezone ukupno je zabeležio 48 pobeda, uz samo tri poraza.

"Ovo je, uz 2011, moja najbolja sezona u karijeri. Ali, godina još nije gotova i nadam se da ću uspeti da nastavim kako sam počeo. Ne mogu da se žalim. Ovo je najlepši period mog života, kako na terenu tako i van njega".

Možda u tom delu sveta nisu navikli da poznate "face" viđaju po parkovima, ali stanovnici Montreala su mogli da sretnu najboljeg svetskog tenisera u opuštenim šetnjama.

"Obožavam da šetam parkovima, bez obzira u kom gradu se nalazim. Ljudi mogu da me vide kako džogiram ili šetam".

Đoković kaže da voli Montreal.

"Tribine su od prvog dana pune. Navijači vole tenis. Kao sportista, meni je uživanje igranje pred takvom publikom“, zaključio je Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta je u prvom kolu "Rodžers kupa" slobodan, a u drugom očekuje Brazilca Belučija ili Urugvajca Kuevasa. Zatim bi mogao da se sastane sa Grigorom Dimitrovom. Projektovani Novakov rival u četvrtfinalu je Tomaš Berdih, a u polufinalu "dželat sa Rolan Garosa" Stanislas Vavrinka. U njegovoj polovini žreba su još Miloš Raonić, Rišar Gaske i Nik Kirjos, a naravno, na tvrdoj podlozi nikada ne treba potceniti tenisere kao što su Džon Izner, Kevin Anderson, Džek Sok...

http://www.youtube.com/watch?v=8rSIQR2fEnE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track