(VIDEO) ĐOKOVIĆ KAO FENIKS: Novak spasavao meč lopte, a potom počistio Gulbisa za polufinale
Foto: AP

Masters u Montrealu

(VIDEO) ĐOKOVIĆ KAO FENIKS: Novak spasavao meč lopte, a potom počistio Gulbisa za polufinale

Tenis -
Novak će se u borbi za finale sastati sa Francuzom Žeramjem Šardijem, koji je posle tri taj - brejka i tri sata i sedam minuta igre savladao Amerikanca Džona Iznera
1 / 5 Foto: AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Montrealu pošto je u četvrtfinalu savladao Letonca Ernesta Gulbisa sa 5:7, 7:6, 6:1 posle dva sata i 30 minuta igre.Novak će se u borbi za finale sastati sa Francuzom Žeramjem Šardijem, koji je posle tri taj - brejka i tri sata i sedam minuta igre savladao Amerikanca Džona Iznera. Deseti meč između Srbina i Francuza trebalo bi da počne u subotu u 21 sat, a u dosadašnjih devet Novak ne samo da nije poražen već nije izgubio ni set.

Što se tiče meča sa Gulbisom, on je počeo sa više od četiri sata kašnjenja, jer je kiša nekoliko puta prekidala program na Centralnom terenu. To vreme Đoković je kratio igrajući basket sa članovima svog tima.

Prvi set je išao dobro do šestog gema, u kom je Novak napravio prvi brejk na meču. Ali onda kao da je na terenu bio neki drugi igrač. Đoković je stao, Gulbis se razigrao, rastrčao i napravio breokret, koji mu je doneo prvi set - 7:5.

U petom gemu drugog seta Letonac je došao do brejka i ne samo to. Do prednosti je stigao posle fantastičnog poena. Novak nikako nije uspevao da nađe ritam, da veže nekoliko edobrih poena, delovao je usporenije nego obično. Ipak, videvši da je "vrag odneo šalu", Đoković je u naredna dva gema drugog seta, više kažnjavao greške protivnika i poveo sa 4:3. U osmom gemu Novak je propustio dve brejk prilike, a potom je deveti deo drugog seta dobio sa tri asa i svega pet odigranih udaraca. Pri rezultatu 5:4 imao je Đoković dve set lopte, kod druge čak priliku da smečuje, ali ni to nije bilo dovoljno. Gulbis je sve spasao i izjednačio na 5:5.

Oba igrača su rešila da se nadigravaju, što nas je odvelo u taj brejk drugog seta, u kojem je Novak gubio 0:3, spasavao i meč loptu, da bi na kraju slavio sa 9:7.

U pauzi između drugog i trećeg seta Đoković je po treći put u meču promenio opremu, a sve to izveo je uz plesnu tačku i poziranjem sa golim gornjim delom tela. Tri boje majici je promenio. Krenuo je u žutoj, potom je drugi set igrao u sivoj, a odlučujući treći u beloj majici. Dok je Novak menjao majicu i istezao se na radost fotoreportera i publike, Gulbis je otišao do svlačionice.

Treći set Đoković je otvorio brejkom, koji je potom i potvrdio. Gulbis jer u trećem gemu, "skinuo" nulu sa semafora i nagovestio da se neće predavati, ali je i prvi teniser sveta sigurnim gemom pokazao da je svestan da se previše zadržao na terenu. Sve je došlo na svoje mesto od trećeg gema. Novak je još jednom oduzeo servis Gulbisu, a sve posle toga bilo je rutinska stvar. Iako je Đoković posle pobede na kameri uz potpis dodao; "Veoma srećan".

Tok meča

6:1 - Gotovo je, Đoković je pobedio i od 21 čas čeka ga duel sa Šardijem

5:1 - Brejk je przo potvrđen, na korak je Novak od pobede

4:1 - Dupli brejk označio je i krupan korak ka pobedi

3:1 - Bez izgubljenog poena Đoković je došao do trećeg gema u trećem setu i pokazao Gulbisu da je svestan da meč traje duže nego što je planirano.

2:1 - Uspeo je Letonac da skine nulu sa semafora

2:0 - Brejk je potvrđen i pitanje je moželi Gulbis da se vrati u meč

1:0 - Novak je brejkom počeo treći set

Treći set

7:6 - Novak je od starta bio u zaostaku, jer je Gulbis poveo sa 3:0. Uspeo je da izjednači na 3:3. Gulbis je šestim asom na kratko vratio prednost na svoju stranu, a posler duple greške srpskog tenisera, Letonac je došao u priliku da sa dva dobra servisa pobedi. Nije uspeo u tome i Novak je dobio treću priliku za osvajanje seta. I još jednom nije uspeo. Tri puta je promašio, ali je četvrti put uspeo. Posle dva sata, Novak je dobio taj brejk 9:7 i odveo meč u treći set.

6:6 - Novak nije imao šanse da ugrozi rivala. Idemo u taj brejk

6:5 - Novak i Ernest su počeli da se nadigravaju na terenu. Srbin je sada primorao Letonca da servira za taj brejk

5:5 - Novak je imao dve brejk lopte, kod druge čak i šansu da smečom završi set, ali nije uspeo. Gulbis je potom servisima sve to kažnjavao i izjednačio

5:4 - Sa tri asa i svega pet udaraca Novak je došao do novog gema

4:4 - Novak je imao dve prilike za brejk, ali ih za sada nije realizovao

4:3 - Novak je lošije počeo sedmi gem, ali je uspeo da se vrati i povede

3:3 - Novak je vratio brejk, kaznivši Gulbisa za dve duple greške u gemu

2:3 - Letonac je napravio i drugi brejk i sada već može da počne da razmišlja o senzaciji

2:2 - Gulbis je dobio srvis gem, ali je imao kratku raspravu sa sudijom zbog toga što ovaj nije izvršio korekciju, prilikom jednog poena, koji je Letonac osvojio posle čelendža.

2:1 - Dobar i siguran gem za Đokovića, bez izgubljenog poena

1:1 - Gulbis ima dosta samopouzdanja i ne deluje kao da je imprsioniran činjenicom da igra sa najboljih igračem sveta

1:0 - Đoković je dobrim servis gemom otvorio deo igre koji mora da osvoji

Drugi set

5:7 - Uspeo je Letonac da bez izgubljenog poena dobioje gem i prvi set

5:6 - Gulbis je bio sjajan poen, napravio brejk i došao do prilike da servira za set

5:5 - Bilo je blagog pritiska, ali Letonac za sada sve izdržava

5:4 - Prekinuo je Novak nalet rivala i ponovo stekao prednost

4:4 - Gulbis je u malom naletu

4:3 - Gulbis je došao do dve brejk lopte, jednu je pretvorio u poen i odmah vratio izgubljeno u prošlom gemu

4:2 - Prvi ozbiljan pritisak doveo je do brejka

3:2 - Bez ikakvih problema, Novak stiže do trećeg gema

2:2 - Još nema pritiska na servis Gulbisa

2:1 - Dobri servisi ostavili su Gulbisa bez ikakve šanse

1:1 - Nije bilo prevelikog pritiska na Gulbisa, koji je uspeo da izjednači

1:0 - Novak je uz jedan dug poen koji je izgubio uspeo da osvoji uvodni gem u kom je servirao

Prvi set

It's been a long day...the matches have started again and I am fine tuning my basketball skills with the team

Posted by Novak Djokovic on петак 14. август 2015.

Kiša je već nekoliko puta prekidala program i pomerala početak duela, koji je bio planiran za 20.30 u petak veče... Ipak počeće tek za nekih tridesetak minuta, kada se sazna ko će čekati pobednika u polufinalu - Francuz Šardi ili Amerikanac Izmer. Njih dvojica igraju treći taj brejk na meču. Šardi je na kraju slavio posle tri sata i sedam minuta igre.

Earlier today... Centre Court in Montreal

Posted by Novak Djokovic on петак 14. август 2015.

Đoković je u osmini finala sa ubedljivih 2:0 savladao Amerikanca Džeka Soka. Gulbis je istim rezultatom eliminisao Donalda Janga.

Ernests Gulbis ima 26 godina i trenutno je 87. teniser sveta. U dosadašnjoj karijeri osvojio je šest ATP titula, a najbolji plasman na rang listi mu je deseta pozicija.

Đoković i Gulbis do sada su se sastajali šest puta. Novak vodi sa 5:1 u međusobnim duelima, a jedini meč koji je Estonac dobio igran je 2009. u Brizbejnu. Poslednji put sastali su se prošle godine u polufinalu Rolan Garosa, a Srbin je tada slavio sa 3:1 u setovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja