Srpkinje pobedile Ruskinje za finale Fed kupa
Foto: REUTERS

trijumf

Srpkinje pobedile Ruskinje za finale Fed kupa

Tenis -
U meču dublova bez rezultatskog značaja Anastasija Pavljučenkova u Jelena Vesnina su ublažile poraz savladavši Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić sa 6:4, 6:0. Tako je susret Rusije i Srbije završen rezultatom 3:2 za Srbiju.
1 / 4

MOSKVA - Fed kup reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske grupe, pošto je u Moskvi Jelena Janković savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 (6:1, 6:4). U meču dublova bez rezultatskog značaja Anastasija Pavljučenkova u Jelena Vesnina savladavši Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić sa 6:4, 6:0. Tako je susret Rusije i Srbije završen 3:2 za Srbiju.

Ranije danas Ana Ivanović savladala je Anastasiju Pavličenko, čime je Srbiji donela prednost od 2:1. U Moskvi još treba da se održi meč u dublu, ali on neće imati takmičarski značaj. Prvi finalista je reprezentacija Češke, koja je pobedila Italiju.

Odlučujući meč Janković je odigrala izvanredno. U prvom setu je potpuno nadigrala Kuznjecovu, koja je u tom delu igre osvojila samo jedan gem. Iskusna ruska teniserka nije se predala i odlično je ušla u drugi set.

U drugom gemu je napravila brejk, a potom povela i 3:0, ali je Jelena na vreme uspela da konsoliduje igru i da odmah izvrati.Janković je nanizala pet gemova zaredom, povela 5:3 i zahvaljujući ogromnom iskustvu u Fed kupu tu prednost je uspela da sačuva. Pošto je Ruskinja na svoj servis smanjia na 5:4, Jelena nije podlegla velikom pritisku, dobila je deseti gem i obezbedila našoj reprezentaciji najveću pobedu ikada.

Dan ranije, Jelena je pobedila Pavljučenkovu, dok je Ivanović izgubila od Kuznjecove.Bio je ovo četvrti duel srpskih i ruskih teniserki u Fed kupu. Pethodna tri Ruskinje su su dobile, ali su Janković i Ivanović konačno prekinule tu seriju i sada će imati veliku priliku da, posle trijumfa tenisera u Dejvis kupu, Srbiji donesu trofej i u Fed kupu.

U meču dublova bez rezultaatskog značaja domaće teniserke Anastasija Pavljučenkova u Jelena Vesnina ublažile su poraz savladavši Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić sa 6:4, 6:0.

Srbija će u finalu Fed kupa 3. i 4. novembra igrati na gostujućem terenu protiv Češke, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Italije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track