NAVRZLA SE NA AMERIKANKE: Jelena Janković u Sinsinatiju pobedila još jednu Medison
Foto: Fonet

Stigla u osminu finala

NAVRZLA SE NA AMERIKANKE: Jelena Janković u Sinsinatiju pobedila još jednu Medison

Tenis -
Posle Brengl, srpska teniserka savladala i njenu imenjakinju Kiz - 7:6, 6:4

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira iz premijer serije u Sinsinatiju pošto je u meču drugog kola savladala Amerikanku Medison Kiz - 7:6, 6:4.

Zanimljivo je da je Jelena i u prvom kolu bila bolja od Amerikanke po imenu Medison - Brengl.

Ovo je bio Jelenin četvrti meč sa Medison Kiz i treća pobeda.

Kao da srpskoj teniserki treba vremena da se zagreje, pa rivalkama po pravilu omogućava da bolje počnu meč. Tako je bilo i danas. Amerikanka je prva napravila brejk, za 3:1, ali kada je Džej Džej ušla u ritam, uzvratila je za 4:5, a onda imala još prilika za brejk pri rezultatu 5:5. Ipak, u prvom setu realizovala je samo jednu od sedam brejk lopti. Beograđanka je, međutim, taj deo igre uspela da reši u svoju korist posle sat vremena i to u taj-brejku prepustivši protivnici četiri poena - 7:4.

Nije dobro Jelena počela ni drugi set, jer joj je Kiz na startu oduzela servis. Međutim, 25. igračica sa WTA liste odmah je uzvratila šest mesta bolje rangiranoj rivalki - 1:1. Sledeći brejk značio je i kraj meča. Napravila ga je Jankovićeva za 6:4.

Meč je trajao više od dva sata.

Jelena Janković će se u trećem kolu sastati sa sedmom teniserkom sveta, a osmim nosiocem u Sinsinatiju, Čehinjom Karolinom Pliskovom, koja je pobedila Mađaricu Timeu Babos - 6:4, 7:5. Njih dve se nikada nisu sastajale.

Jankovićevu kasnije večeras sa Ruskinjom Jelenom Vesninom čeka i meč u osmini finala dublova, a njihove protivnice su Anabel Medina Gariges i Aranča Para iz Španije.

Ženski turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,7 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja