(VIDEO) NESALOMIVI NOLE: Đoković nadoknadio dva brejka zaostatka i preokretom savladao Gofana
Foto: Fonet/ap

Vavrinka rival u četvrtfinalu Sinsinatija

(VIDEO) NESALOMIVI NOLE: Đoković nadoknadio dva brejka zaostatka i preokretom savladao Gofana

Tenis -
Srpski teniser u trećem setu izgubio prva tri gema, a potom stigao do pobede koja ga vodi na Vavrinku u četvrtfinalu jedinog Mastersa koji mu nedostaje
1 / 2 Foto: Fonet/ap

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je posle velikih muka i neverovatnog preokreta Belgijanca Davida Gofana u meču trećeg kola Mastersa u Sinsinatiju - 2:1 (6:4, 2:6, 6:3).Đoković će u četvrtfinalu jedinog Mastersa koji mu nedostaje igrati protiv Stana Vavrinke.

Srpski teniser je gubio 3:0 u trećem setu, uz dva brejka Belgijanca, a onda je za 20 minuta dobio narednih šest gemova.

Đoković je u duelu sa Belgijancem bio korak od eliminacije, ali je na čudesan način uspeo da se izvuče i napravi veliki preokret za treći trijumf u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja.

Srbin je dobio prvi set posle velike borbe, ali je u drugom bio gotovo neprepoznatljiv. Nervozan i pasivan pravio je brojne greške, što je izuzetno raspoloženi i motivisani Gofan, trenutno 14. na ATP listi, umeo da iskoristi i kazni.

Početak trećeg seta nagoveštavao je da od Đokovićeve titule u Sinsinatiju ni ove godine nema ništa, u njegovom 11. učešću na ovom turniru. Odlični Belgijanac napravio je dva brejka i poveo sa 3:0, a onda su se kod Đokovića "upalile lampice" i zaigrao je kao preporođen. Dva puta je oduzeo servis protivniku i izjednačio na 3:3, da bi u ostatku duela dominantnom igrom, ponajviše zahvaljujući izuzetnoj mentalnoj snazi, rutinski završio posao nakon sat i 45 minuta atraktivne borbe.

Srpski teniser tako je novom pobedom nastavio put ka jedinoj tituli na turnirima iz Masters serije koja nedostaje u njegovoj bogatoj riznici trofeja.

Đokovićev protivnik u borbi za polufinale je Švajcarac Stan Vavrinka, koji je ranije danas savladao Hrvata Iva Karlovića u dramatičnom meču sa 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Turnir u američkoj državi Ohajo igra se za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara, a titulu brani Švajcarac Rodžer Federer.

TOK MEČA

3. SET

6:3 - Gotovo je! Dva asa doprinela su da srpski teniser završi ovaj meč hepi-endom.

5:3 - Peti gem zaredom za Đokovića. Novi brejk srpskog tenisera koji ga dovodi na korak od pobede.

4:3 - Totalni preokret Đokovića. Do pre samo nekoliko minuta je bio izgubljen, ali je uspeo da veže četiri gema i povede u odlučujućem setu.

3:3 - Novi brejk Đokovića! Vratio se iz ponora i osvojio gem u kome Gofan nije osvojio nijedan poen na svoj servis. Očigledan je strah od pobede kod Belgijanca.

2:3 - Novak se vraća u set igrom, ali i dalje ima brejk zaostatka. Novak je napravio u ovom gemu i šestu duplu servis grešku, čime je oborio svoj negativni rekord u 2015. godini.

1:3 - Đoković je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka. Gofan mu je pomogao duplom servis greškom.

0:3 - Duplom servis greškom Đoković je prepustio još jedan gem protivniku. Gofan ima velikih 3:0 i dva brejka prednosti u odlučujućem setu. Servis nikako ne služi srpskog tenisera.

0:2 - Servis vinerom Gofan potvrđuje brejk u gemu u kome je Đoković imao 30:30.

0:1 - David Gofan počinje treći set kao i drugi. Pravi brejk protiv Đokovića koji ne liči na sebe. Srpski teniser je osvojio samo dva poena na svoj servis.

2. SET

2:6 - Logična posledica loše odigranog seta bio je gubitan istog. Gofan je dobro servirao i osvojio set. Ovo je verovatno jedan od najgore odigranih setova ove godine od strane Đokovića. Napravio je čak četiri duple servis greške, što je uz deset grešaka bilo teško nadoknadivo.

2:5 - Nešto ne štima u igri Đokovića, Belgijanac je iskoristio prvu od dve vezane brejk šanse i stigao nadomak osvajanja seta.

2:4 - Gofan sa lakoćom osvaja svoje servise, iako nema visok postotak prvog servisa. Belgijanac je izgubio samo dva poena na svoj servis u drugom setu.

2:3 - Belgijanac je opasno pripretio jer je osvojio prva dva poena u gemu. Ipak, Đoković osvaja naredna četiri i smanjuje rezultat.

1:3 - Gofan je vezao četiri poena, uglavnom su poeni bili iz duge razmene udaraca.

1:2 - Đoković je osvojio prvi gem u drugom setu. Odigrao je agresivnije nego u prva dva gema.

0:2 - Gofan je potvrdio brejk. Belgijana je iskoristio nervozu Đokovića i lako stigao do gema.

0:1 - Brejk Gofana već na startu drugog seta. Belgijanac je iskoristio drugu od dve vezane brejk šanse. Đoković je napravio dve vezane duple greške i potvrdio da ga na turniru u Sinsinatiju za sada ne služi servis onako kako želi. Po završetku gema Đoković je od besa polupao reket.

1. SET

6:4 - Nije briljirao, ali je osvojio set. Đoković je stekao dve vezane brejk lopte, iskoristio drugu i poveo u meču. Prvi set trajao je 39 minuta.

5:4 - Đoković je na najbolji način prekinuo malu krizu, osvojio je sve poene na svoj servis, od kojih je poslednji bio prilično efektan, skraćena forhend dijagonala.

4:4 - Srpski teniser je upao u malu krizu. Belgijanac je osvojio 12 od poslednjih 14 poena i potpuno se vratio u prvi set.

4:3 - Loš gem za Novaka Đokovića uzrokovao je brejk za Davida Gofana. Očajno je servirao srpski teniser u ovom gemu, a u poslednjem poenu bekhendom izbacio lopticu u aut.

4:2 - Jedan gem na servis Godana bez turbulencije.

4:1 - Đoković je potvrdio brejk i stekao veliku prednost. Godan je osvojio tri poena i pripretio, ali nije stigao do brejk šanse.

3:1 - Kao i u prethodnom gemu kada je Godan servirao, tako je i sada Đoković stigao do brejk lopte. Ovog puta je uspeo da je realizuje. Od početka meča Novak napada servis Belgijanca. Posle 30:30 naterao je rivala na dve neiznuđene greške i napravio brejk.

2:1 - Još jedan lagan gem za Novaka.

1:1 - Srpski teniser je već u prvom gemu kada je servirao Belgijanac imao brejk loptu, ali nije uspeo da je pretvori u gem.

1:0 - Đoković je odabrao da prvi servira. Uspešno je startovao u ovom meču, uz samo jedan izgubljeni poen, osvojio je prvi gem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track