(VIDEO) AMERIKA U SUZAMA: Roberta Vinči uništila Serenin životni san!
Foto: Reuters

Prvo italijansko finale u istoriji gren slem turnira

(VIDEO) AMERIKA U SUZAMA: Roberta Vinči uništila Serenin životni san!

Tenis -
Amerikanka tako nije uspela da stigne do 22. grend slem titule, kao i da osvoji sva četiri velika turnira u jednoj godini, jer je prethodno u 2015. slavila na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu

NJUJORK - Italijanske teniserke Roberte Vinči i Flavija Peneta igraće u finalu poslednjeg gren slem turnira, Ju-Es opena u Njujorku.

Peneta je u polufinalu nadigrala Rumunku Simonu Halep 2:0, po setovima 6:1, 6:3. Vinči je u drugom polufinalu napravila veliko iznenađenje i eliminisala branioca titule i najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:4.Ovo je prvi put u istoriji da se dve Italijanke sretnu u finalu jednog gren slem turnira. Peneta i Vinči odigrale su devet međusobnih duela u karijeri, a Flavija vodi 5:4 u pobedama. Peneta je 26, a Vinči 43. teniserka sveta. Peneta je osvojila 10 trofeja u karijeri, a Vinči devet, ali obe teniserke nisu ove godine trijumfovale ni na jednom turniru. Obe Italijanke nikada nisu igrale u finalu jednog gren slem turnira, a najbolji plasman im je bio četvrto kolo.Amerikanka tako nije uspela da stigne do 22. gren slem titule, kao i da osvoji sva četiri velika turnira u jednoj godini, jer je prethodno u 2015. slavila na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

http://www.youtube.com/watch?v=ewDOn5g7ge8
http://www.youtube.com/watch?v=SZCX4x-QZXw
http://www.youtube.com/watch?v=8rsPX6wZfNg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track