KAMP PRIJATELJSTVA: Najbolji teniser sveta otvorio treću Drugarijadu na Zlatiboru
Foto: Tviter Novak Đoković

Treći po redu

KAMP PRIJATELJSTVA: Najbolji teniser sveta otvorio treću Drugarijadu na Zlatiboru

Tenis -
Kao osnivač i predsednik Fondacije Novak Đoković, tradicionalnog organizatora kampa prijateljstva, on je poželeo dobrodošlicu malim gostima - osnovcima iz okoline Valjeva, Lučana, Vladimiraca i Mačkata

ZLATIBOR - Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je danas na Zlatiboru da sreća nije sreća ako nemate s kim da je podelite, otvarajući treću po redu “Drugarijadu”, dečji kamp prijateljstva koji se ove godine održava od 22. do 27. septembra.

Đoković se osvrnuo na značaj prijateljstva i istakao da se pravi uspeh jednog čoveka meri brojem njegovih prijatelja.

"Sreća nije sreća ako nemate s kim da je podelite, a pobeda nije prava pobeda ukoliko niste uživali u igri i poštovali svoje protivnike. Zbog toga sam srećan i ponosan što i ove godine imamo priliku da ugostimo naše osnovce i da kroz igru, ovladavanje novim veštinama, kreativne radionice i izlete, učimo o drugarstvu, fer pleju i značaju zajedništva", izjavio je Đoković i iskoristio priliku da se još jednom zahvali Fondaciji princeze Šarlin od Monaka, partnerom ovogodišnje „Drugarijade“.

Kamp prijateljstva na Zlatiboru okupio je više od 85 đaka uzrasta od sedam do 10 godina, iz ekonomski nerazvijenih opština, u kojima Fondacija Novak Đoković već sprovodi projekat "Školice života - zajedno za detinjstvo".

Direktorka Fondacije, Jelena Đoković, takođe je pozdravila sve goste „Drugarijade“ i podsetila na moto ove manifestacije, koji glasi: „Mi se ne takmičimo, već zajednički rešavamo zadatke, ne osvajamo, već delimo da bi svi bili srećni. Nama nije važno ko je ko i odakle dolazi. Mi se radujemo kada smo zajedno. Srećemo se da bismo imali drugare svuda po Srbiji“.

"Proteklih nekoliko nedelja pažljivo smo planirali aktivnosti „Drugarijade“, tako da budu zabavne i edukativne, i da ostanu u lepom sećanju svim mališanima. S razlogom smo na Zlatiboru, kako bismo se vratili u prirodu i prirodi. Ponosni smo što imamo priliku da upoznamo nove i sjajne drugare, kakvi su naši gosti", istakla je Jelena Đoković.

Posle svečanog otvaranja, prvi dan „Drugarijade“ protekao je u zajedničkom upoznavanju, obilasku Zlatibora, igrama za opuštanje, krugu prijateljstva i aktivnostima sa izviđačima.

U naredna četiri dana gosti kampa prijateljstva biće smešteni u odmaralištu „Sunčev breg“, gde će za njih svakodnevno biti organizovani izleti, predavanja, kreativne radionice, maskenbali i druge zabavne, ali i edukativne aktivnosti.

Kamp prijateljstva prvi put je organizovan 2013. godine pod sloganom „Drugarstvo bez granica“, a sa ciljem promocije prijateljstva, fer pleja, razumevanja i prihvatanja različitosti, promocije zdrave ishrane, timskog duha i razvoja ekološke svesti.

Ove godine organizovan je uz pomoć i podršku Fondacije princeze Šarlin od Monaka, zatim Opštine Čajetina, Aleksandar MN, Lavirinta, Nutribulleta, Eucerina….

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track