Težak start Ane i Jelene u Štutgartu
Foto: KURIR

žestoko

Težak start Ane i Jelene u Štutgartu

Tenis -
Anu očekuje sedma teniserka sveta, Francuskinje Marion Bartoli.Znatno teži posao ima Jelena, jer je njena protivnica doskorašnji svetski broj jedan, Dankinja Karolina Voznjacki

ŠTUTGART - Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković u sredu izlaze na teren u Štutgartu, gde na turniru Premijer serije igraju mečeve prvog kola.Ivanovićeva se posle 14 sati sastaje sa Nemicom Monom Bartel, 35. na WTA listi, i biće to njihov prvi međusobni duel.

Ukoliko pobedi, Srpkinja će u osmini finala igrati protiv sedme teniserke sveta, Francuskinje Marion Bartoli.Znatno teži posao ima Jankovićeva, jer je njena protivnica doskorašnji svetski broj jedan, Dankinja Karolina Voznjacki. Taj duel je na programu posle 20 sati.

Nakon osam dosadašnjih međusobnih mečeva skor je nerešen 4:4, ali je Dankinja slavila na poslednja četiri, prethodni put na ovogodišnjem Australijan Openu (6:0, 7:5).Pobednica se u osmini finala sastaje sa Nemicom Angelikom Kerber, 14. na WTA listi.Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 740.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track