NEMA RAVNOG ĐOKOVIĆU U 2015-TOJ: Pariz za desetku!
Foto: Reuters

Ruši sve redom

NEMA RAVNOG ĐOKOVIĆU U 2015-TOJ: Pariz za desetku!

Tenis -
Ako osvoji masters u glavnom gradu Francuske, srpski teniser će doći do desete titule, što je već uradio 2011, a do kraja ove godine imaće priliku da obori svoj rekord

Srpski teniser Novak Ðoković će na mastersu u Parizu, koji počinje danas, pokušati da stigne do 10. titule na turnirima u ovoj sezoni i tako izjednači rekord iz 2011. godine.Ipak, svi su saglasni da mu je ovo najbolja sezona, a prvi pokazatelj je 8.000 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Endija Marija na ATP listi. U prilog mu ide i odnos pobeda i poraza. Nole je ostvario 75 trijumfa, dok je samo pet puta teren napustio pognute glave. Kad na to dodamo da našeg tenisera očekuju još dva turnira do kraja godine, gotovo je sigurno da će mu 2015. biti najuspešnija u karijeri i da će oboriti sve lične rekorde.

Prvi pehar u Parizu... Đoković
Prvi pehar u Parizu... Đoković

Prošle godine dominiraoNovak Đoković brani titulu u Parizu i nema dileme da je i sada najveći favorit za osvajanje ovog mastersa, iako svoju šansu vrebaju i Rodžer Federer, Endi Mari i Rafael Nadal. Treba istaći da je prvi reket sveta prošle godine osvojio turnir bez izgubljenog seta, redom su padali Kolšrajber (6:3, 6:4), Monfis (6:3, 7:6), Mari (7:5, 6:2), Nišikori (6.2, 6:3), dok je u finalu savladao Raonića (6:2, 6:3).Najbolji igrač današnjice slobodan je u prvom kolu, dok u drugom čeka boljeg iz meča između Filipa Kolšrajbera i Tomaša Belučija. U trećem kolu svakako ga čeka Francuz, jer će to biti ili Žil Simon, ili pobednik duela Benoa Per - Gael Monfis.

U četvrtfinalu rival bi mogao da mu bude peti nosilac Tomaš Berdih ili deveti, Žo-Vilfrid Conga, a u polufinalu neko od ovih igrača: Stan Vavrinka, Rafael Nadal, Kevin Anderson i Felisijano Lopez. Drugi naš predstavnik u Parizu Viktor Troicki danas u prvom kolu igra protiv Amerikanca Džeka Soka.Lajović u glavnom žrebuDušan Lajović plasirao se u glavni žreb mastersa u Parizu trijumfom nad Pol-Anrijem Matjeom u poslednjem kolu kvalifikacija sa 2:0 (6:3, 6.2). On je odigrao veoma dobar meč protiv francuskog tenisera, iskoristio je sve tri brejk prilike koje je imao, a ujedno i spasao šest šansi koje je njegov rival imao.Nenad Zimonjić će s Poljakom Marsinom Matkovskim igrati u konkurenciji parova, tako da će Srbija imati četiri predstavnika na ovom prestižnom turniru.

Novakove titule u Parizu2009. Novak Đoković - Gael Monfis 6:2, 5:7, 7:62013. Novak Đoković - David Ferer 7:5, 7:52014. Novak Đoković - Miloš Raonić 6:2, 6:3

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track