DAMIR DŽUMHUR: Novak Đoković dolazi u Sarajevo!
Foto: AP

Egzibicioni meč u najavi

DAMIR DŽUMHUR: Novak Đoković dolazi u Sarajevo!

Tenis -
Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur izjavio je da je načelno dogovoren egzibicioni meč sa prvim reketom sveta Novakom Đokovićem u Sarajevu.

"Sa Đokovićem sam često u kontaktu i ovu priliku koristim kako bih mu još jednom čestitao na sjajnoj sezoni, koju je završio trijumfom na Mastersu. Nekoliko puta smo pričali o mogućnosti odigravanja egzibicionog meča u Sarajevu, na što je on već pristao. Međutim, Novak je veoma zauzet i to treba poštovati, posebno jer se u 2015. oženio, dobio dete i još mnogo toga. Meč će se verovatno odigrati, ali kada bude malo više vremena. Najbitnije je da postoji volja i da se održava kontakt s njim. Njegova želja je velika i meč će se sigurno desiti, ali termin još nije poznat", kazao je Džumhur.

Pri reket BiH imao je uspešnu sezonu pošto je stigao do 77. mesta na ATP listi. Osvojio je tri titule na čelendžerima, stigao do jednog polufinala na ATP 250 turniru, upisao nastup u trećem kolu na Rolan Garosu.Za 2016. godinu mladi Sarajlija je kao ciljeve postavio plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine i da ulaz među 50 najboljih tenisera planete.

"Iza mene je izuzetno uspešna godina. Probio sam barijeru zvanu 'Top 100' i igrao sam na Vimbldonu, Rolan Garosu, US Openu i stekao sam neprocenjivo iskustvo. Žreb ili sudbina, kako god hoćete, htela je da se na dva gren slema susretnem s Rodžerom Federerom, što je veliko iskustvo za mene, jer sam mogao da proverim svoje sposobnosti. Preda mnom je još mnogo rada, odricanja i sticanja iskustva, koje je zapravo i najdragocenije u ovom sportu. Zadovoljan sam činjenicom da sam dokazao sebi, ali i drugima koliko zapravo mogu", rekao je Džumhur u razgovoru za "Nezavisne novine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track